Predjedlá
Hlavnou úlohou predjedál je povzbudiť zmysly a naladiť hosťa na ďalší chod. Podávajú sa v malých porciách a je pre nich charakteristická výrazná chuť a atraktívny vzhľad. Uplatnenie nájdu nielen na úvod menu – skvele obstoja aj ako originálna chuťovka k pivu či vínu.
inšpirujte sa!
Vyskúšajte skvelé recepty na tradičné aj originálne predjedlá z mäsa, rýb, syrov i zeleniny.
Baklažánová paštéta s kozím syrom
Čas prípravy
45 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Baklažánová pena s cuketovými špízmi
Čas prípravy
20 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Bruschetta s avokádom cuketou paradajkami a kozím syrom
Čas prípravy
25 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
5
Zobraziť recept
Bruschetta s grilovaným hovädzím steakom, guacamole, restovanými hubami a mikrošalátom
Čas prípravy
35 min
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
5
Zobraziť recept
Čierny koreň s cibuľovo-slaninovým chutney a kávou
Čas prípravy
1 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Cuketový tartar s tvarohovou knedličkou a listovým šalátom
Čas prípravy
2 h 40 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Domáca brioška s penou z Foie gras a hľuzovkou
Čas prípravy
2 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Falafel s Harissou
Čas prípravy
13 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Fileta zo sumca na sépiových fettuccine s penou z mušlí a kaviáru
Čas prípravy
1 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Foie gras s brioškou a coulis z čiernej bazy
Čas prípravy
3 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Grilovaný hermelín
Čas prípravy
15 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Hľuzovkové carpaccio
Čas prípravy
10 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
1
Zobraziť recept
Hot dog
Čas prípravy
15 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
1
Zobraziť recept
Hrebenatka jakubská s burgundským maslom
Čas prípravy
15 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Husacia paštéta z Foie gras
Čas prípravy
2,5 hod
Náročnosť
Stredne ťažká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Indické krevety Jhinga
Čas prípravy
45 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Jarné hrianky so špargľou a medvedím cesnakom
Čas prípravy
25 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Jarné závitky s krevetami a vietnamským dresingom
Čas prípravy
50 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Kačacia pečeňová paštéta s nakladanými hubami a brioškou
Čas prípravy
80 min + chladenie
Náročnosť
Velmi ľahká
Počet porcií
5
Zobraziť recept
Kokteil s krevetami a kiwanom
Čas prípravy
30 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Mozzarella bufala s pečenými paradajkami
Čas prípravy
15 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Nátierka obazda
Čas prípravy
15 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Orechové knedličky s hubami
Čas prípravy
90 min
Náročnosť
Stredne ťažká
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Paštéta z husacej pečene zaliata masťou, s nakladanými hubami a domácou žemličkou
Čas prípravy
17 hod
Náročnosť
Stredne ťažká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Pečená cvikla s ricottou, rukolou a stareným balzamikom
Čas prípravy
50 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Na masle pečená fileta z pražmy so šafranovými cestovinami orzo, krevetami, zeleninovým Brunoise, feniklom a penou z červenej repy
Čas prípravy
80 min
Náročnosť
Stredne ťažká
Počet porcií
1
Zobraziť recept
Pečená kačacia pečeň zaliata tukom
Čas prípravy
1 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Pošírované ustrice so žeruchovou penou
Čas prípravy
30 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Rastlinná nátierka s píniovými orieškami a bazalkou
Čas prípravy
45 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
2
Zobraziť recept
Sedliacka omeleta
Čas prípravy
25 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Slimáky na bylinkách s paštrnákovým pyré a špikom
Čas prípravy
20 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Slimáky po burgundsky
Čas prípravy
4 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
8
Zobraziť recept
Tatarák z lososa
Čas prípravy
15 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
2
Zobraziť recept
„Tatarák“ z matjesov
Čas prípravy
25 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Tatársky biftek
Čas prípravy
1 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Teľací brzlík
Čas prípravy
50 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Terina z husacej pečene
Čas prípravy
2 h 30 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Tuniakový tartare s feniklom a medvedími kapary
Čas prípravy
30 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Údený sumec s karfiolom, chrenom, čiernym koreňom a lúčnym senom
Čas prípravy
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
5
Zobraziť recept
Úprava ústric - s rukolovým pestom, šalotkou a permezánovou krustou
Čas prípravy
25 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Vajcia benedikt
Čas prípravy
15 min
Náročnosť
Veľmi ľahká
Počet porcií
1
Zobraziť recept
Wafle na slano s bryndzou, pažítkou a smaženou cibuľkou
Čas prípravy
30 min
Náročnosť
nízka
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Wafle na slano, tatarák z tuniaka a lososa
Čas prípravy
40 min
Náročnosť
nízka
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Zeleninové cestoviny so špargľou
Čas prípravy
2 hod
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Želé z paradajok a chilli s bielou paradajkovou penou
Čas prípravy
50 min
Náročnosť
Stredne ťažká
Počet porcií
6
Zobraziť recept