Perlička

Perlička
Charakteristickým znakom perličiek je tmavé perie pokryté drobnými bodkami, ktorým tiež vďačí za svoje meno. Na ich chov sa špecializujú najmä vo Francúzsku, veľmi obľúbenou pochúťkou sú tiež v talianskej kuchyni. 
Perlička

Vedeli ste, že...?

✔ Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu?

✔ Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a celý rad dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

✔ Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej bezchybnosti.

Znaky

Mäso perličiek obsahuje vysoký podiel bielkovín a je veľmi chudé – obsah tuku sa pohybuje pri prsiach okolo 1 %, pri stehnách je jeho hodnota cca 2,7 %. Koža má charakteristický modrastý lesk a mäso je tmavšie než pri bežnej hydine. Na trh sa dostávajú perličky s hmotnosťou zhruba 500 – 600 g.

Využitie

Podobne ako ostatné druhy pernatej zveri sa aj perlička počas tepelnej úpravy ľahko vysuší – predísť tomu možno prešpikovaním či zabalením do slaniny. Osobitú chuť mäsa výborne doplní korenie na divinu, koreňová zelenina a červené víno. Perličku možno upiecť aj na stredomorský spôsob s paradajkami, paprikami, čiernymi olivami a provensálskymi bylinkami. Obľúbenou úpravou je variant na rasci so zemiakovou knedľou a dusenou kapustou.
Ďalšie inšpirácie

Inšpirujte sa
Mäso a hydina

Viac
Recepty

Objaviť