Znaky
Teľacia pečeň má oproti hovädzej svetlejšiu farbu, jemnejšiu chuť a krehkejšiu konzistenciu. Obličky sú pevné, majú charakteristickú tmavočervenú farbu a obsahujú loj, ktorý pred prípravou treba odstrániť. Srdce tvorí jemná svalovina a obsahuje minimum tuku. Príjemne aromatický a ľahko stráviteľný brzlík ponúka krehké tkanivo pevnej konzistencie.
Využitie
Populárna teľacia pečeň sa podáva v minútkovej úprave – smažená, opečená alebo grilovaná. Obličky sa hodia na dusenie, podobne ako srdce, ktoré sa aj varí, griluje a pečie. Brzlík treba najskôr krátko povariť (pošírovať) vo vode či vo vývare, potom ho možno dusiť, piecť alebo krátko smažiť. Teľacie vnútornosti dobre ladia s omáčkami na báze smotany či vína, chuťovo ich dobre doplnia aj slanina, huby, koreňová zelenina alebo horčica.