Ako si vybrať správne hovädzie
V akosti hovädzieho mäsa existujú značné rozdiely. Pri výbere sú dôležitými faktormi farba, štruktúra svalových vlákien a rozdelenie tuku – za najchutnejšie sa považuje jemne mramorované mäso, teda prerastené tenkými bielymi žilkami tuku prebiehajúcimi medzi svalovými vláknami. Značný význam má aj vek zvieraťa. Mäso mladých býkov, ktoré sa porážajú vo veku medzi 14. a 22. mesiacom, má svetločervenú farbu, je chudé, mierne prerastené a stredne až silne vláknité. Jalovice idú obvykle na porážku medzi 15. a 30. mesiacom života, ich mäso je výrazne červené, mramorované, krehké a šťavnaté.
Mrazené mäso
Mrazené mäso je aj naďalej vhodnou alternatívou pre reštaurácie s nižším obratom a nepravidelnou klientelou. Mäso by malo byť vákuovo zabalené a zamrazenie musí prebiehať v profesionálnych zariadeniach (v bežnej mrazničke nemožno dosiahnuť dostatočne rýchle zamrazenie). Jednotlivé porcie by mali byť také veľké, aby sa po rozmrazení mohli rýchlo spotrebovať. Samotné rozmrazovanie má prebiehať pozvoľna v chladničke a pred následným použitím je vhodné opláchnuť mäso studenou vodou a osušiť čistou papierovou utierkou.
Mäso nikdy znovu nezamrazujte!
Slovenské vyzreté hovädzie mäso
V spolupráci s firmou Biopark ponúkame v našich veľkoobchodných strediskách nový rad hovädzieho mäsa – slovenské vyzreté mäso z mäsových plemien.
Mäso pochádza z jalovíc mladších než 30 mesiacov plemien Angus/Charolais. Je slovenského pôvodu v BIO kvalite a v kuchynskej úprave.
Okrem bežného sortimentu sme pre vás schopní zaistiť aj špeciálne rezy na objednávku.