Slimáky na bylinkách s paštrnákovým pyré a špikom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
60
slimačieho mäsa2
strúčiky cesnaku1
šalotka50g
masla4cl
smotany2cl
pastisuhrsť byliniek (petržlen, pažítka, trebuľka)
čierne korenie
soľ
500g
paštrnáku100g
masla50ml
smotany100g
špikučierne korenie, soľ
Postup prípravy
Krok 1
Na rozohriatom masle speníme najemno nakrájanú šalotku, vsypeme slimačie mäso a zľahka orestujeme.
Krok 2
Pridáme nasekaný cesnak, pastis, smotanu a bylinky.
Krok 3
Všetko necháme zľahka prevariť a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Krok 4
Očistený paštrnák povaríme a spolu s teplou smotanou a maslom vymixujeme na hladké pyré, ktoré dochutíme soľou a korením.
Krok 5
Ľahko osolený a okorenený špik opečieme vo vlastnom tuku a podávame ako doplnok k slimákom a pyré.