Slimáky na bylinkách s paštrnákovým pyré a špikom

Slimáky na bylinkách s paštrnákovým pyré a špikom
Čas prípravy20 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
60
slimačieho mäsa
2
strúčiky cesnaku
1
šalotka
50g
masla
4cl
smotany
2cl
pastisu
hrsť byliniek (petržlen, pažítka, trebuľka)
čierne korenie
soľ
500g
paštrnáku
100g
masla
50ml
smotany
100g
špiku
čierne korenie, soľ

Postup prípravy

Krok 1
Na rozohriatom masle speníme najemno nakrájanú šalotku, vsypeme slimačie mäso a zľahka orestujeme.
Krok 2
Pridáme nasekaný cesnak, pastis, smotanu a bylinky.
Krok 3
Všetko necháme zľahka prevariť a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Krok 4
Očistený paštrnák povaríme a spolu s teplou smotanou a maslom vymixujeme na hladké pyré, ktoré dochutíme soľou a korením.
Krok 5
Ľahko osolený a okorenený špik opečieme vo vlastnom tuku a podávame ako doplnok k slimákom a pyré.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich