Gorgonzola

Gorgonzola patrí medzi najznámejšie talianske vývozné artikle. Ako veľa iných tamojších syrov sa pýši označením D. O. P. a pochádza z provincií, ktoré ležia sčasti v Lombardii a sčasti v Piemonte. Plnotučný syr z kravského mlieka s obsahom 48 % tuku v sušine sa vyrába z pasterizovaného mlieka, do ktorého sa pridávajú fermentačné prostriedky a spóry ušľachtilej plesne. Lahôdka s bohatým zelenomodrým žilkovaním zreje 2 až 3 mesiace v prírodných skalných jaskyniach s kontrolovanou teplotou.

Gorgonzola

VIAC O GORGONZOLE

V studenej kuchyni

Gorgonzolu možno podávať buď samostatne, alebo ako súčasť syrového taniera. Tradičná lahôdka vyniká pikantnou a korenenou chuťou, ktorá sa hodí k šampiňónom, čiernym olivám a reďkovkám.

V teplej kuchyni

Polotvrdý mliečny výrobok nájde výborné uplatnenie predovšetkým v polievkach, zapečených zemiakoch a zeleninových omáčkach. Ďalej vytvorí chutnú náplň do zemiakových placiek alebo palaciniek.

Podávanie

Pred konzumáciou nechajte Gorgonzolu minimálne pol hodiny v izbovej teplote, aby sa správne rozvinula jej chuť a vôňa. Môže sa podávať s kúskom chleba a silným červeným vínom.

Garancia kvality

Talianske syry patria medzi prvotriedne delikatesy z ponuky METRO. Ich výberu venujeme náležitú pozornosť, starostlivo vyberáme dodávateľov a kontrolujeme dodržiavanie všetkých predpísaných noriem týkajúcich sa ich prevozu aj skladovania. Vďaka tomu máte istotu špičkovej kvality všetkých ponúkaných produktov. Garanciou skvelej chuti je tiež označenie D. O. P., ktoré zaručuje tradičný pôvod, charakteristický spôsob výroby a vynikajúce vlastnosti produktu.
Card
Staňte sa zákazníkom

Registrovať sa