Klobásy

Klobásy
Kvalitné čerstvé klobásy sa skvele hodia na grilovanie, obstoja ako chuťovka k pivu a pripravíte z nich aj rýchlu večeru.
Klobásy

Vedeli ste, že...?

✔ Klobásy treba vybrať z chladničky zhruba hodinu vopred, aby dosiahli izbovú teplotu.

✔ Počas opekania je vhodnejšie zvoliť menší žiar, inak hrozí, že prasknú a vystrekne z nich tuk.

✔ Klobásy sa dajú použiť ako chuťovka aj ako hlavný chod, sú skvelé na gril, na panvicu aj do zapekaných pokrmov.

Znaky

Na výrobu klobás je možné využiť takmer akýkoľvek druh čerstvého mäsa – najčastejšie je to bravčové, hovädzie a teľacie, niekedy aj zverina. Mäso sa nožom nahrubo naseká alebo najemno pomelie v mlynčeku, osolí a ochutí, niekedy sa spracováva spoločne so slaninami. Hotová zmes sa ochutí korením a ďalšími ingredienciami, ako je napríklad cesnak, bylinky alebo rôzne destiláty. Potom sa naplní do črievka a v požadovanej dĺžke sa podviaže.

Využitie

Ponuka obsahuje produkty najrôznejších druhov, ktoré sa líšia tvarom, veľkosťou i chuťou, vybrať si možno surové aj čiastočne tepelne opracované produkty. Tenké klobásky sú skvelé ako štartér alebo chuťovka k pivu, väčšie klobásy viac zasýtia a v kombinácii s varenými zemiakmi alebo kašou sa uplatnia aj ako hlavný chod. Klobásky nakrájané na menšie kúsky je možné opiecť na panvici, doplniť cesnakom, listovým špenátom a následne premiešať s cestovinami. Hodí sa aj do zapekaných pokrmov, napríklad so zemiakmi alebo vajcami.
Ďalšie inšpirácie

Inšpirujte sa
Mäso a hydina

Viac
Recepty

Objaviť