Zverina
Mäso zvierat žijúcich vo voľnej prírode je vysoko kvalitné, veľmi výživné a predovšetkým nesmierne chutné. V sezónnom menu by preto určite nemala zverinová špecialita chýbať. Stávkou na istotu bude guláš z diviaka, jelenie chrbát so šípkovou omáčkou alebo dusené muflové stehno. Máme pre vás aj mnoho ďalších skvelých receptov!
Daniel so šípkovou omáčkou a slaninový trhanec
Čas prípravy
90 minút
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
5
Zobraziť recept
Diviak s čiernou omáčkou a slaninovými knedličkami
Čas prípravy
1 hod
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Dusené muflonie stehno so šípkovou omáčkou a krupicovými knedličkami
Čas prípravy
3 hod
Náročnosť
Stredne ťažká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a zemiakmi
Čas prípravy
40 min
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Grilovaný srnčí chrbát s čiernym koreňom, slivkami a zemiakovou kašou
Čas prípravy
6 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
5
Zobraziť recept
Grilovaný srnčí chrbát s pórom
Čas prípravy
25 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Hamburger z diviny s pečenou slaninou, zeleninovým reliche a čedarom
Čas prípravy
45 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Jelenia fašírka so zemiakovou kašou
Čas prípravy
1 hod 40 min
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Jelenie ossobuco s opečenou zeleninou
Čas prípravy
2 hod
Náročnosť
Stredne ťažká
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Kačacie prsia s tymianom
Čas prípravy
20 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Kačacie prsíčka s gaštanmi, kelom a pomarančovou omáčkou
Čas prípravy
1 hod 30 min
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Pečená kačka s opečenými knedličkami s vajcami a červenou repou
Čas prípravy
2 hod
Náročnosť
Stredne ťažká
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Pečená prepelica na divoko s maslovými knedličkami a sušeným ovocím
Čas prípravy
1,5 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Pečený jelení chrbát so šípkovou omáčkou a vyprážanými zemiakovými knedličkami
Čas prípravy
1,5 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Plnený bažant
Čas prípravy
1,5 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Pomaly pečené prsia perličky so šalátom coleslaw
Čas prípravy
4 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept
Ragú z diviaka
Čas prípravy
3,5 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
6
Zobraziť recept
Srnčie na pomarančoch
Čas prípravy
2 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
4
Zobraziť recept
Srnčí chrbát, raviola z kelu a jabĺk, topinambur, zemiakové noky
Čas prípravy
90-100 min
Náročnosť
Stredne ťažká
Počet porcií
5
Zobraziť recept
Srnčí chrbát sous-vide s mrkvovým pyré, šípkovou omáčkou a krupicovými knedličkami
Čas prípravy
6 hod
Náročnosť
Stredná
Počet porcií
10
Zobraziť recept