Druhy sladkovodných rýb
Sladkovodné ryby sa primárne delia do siedmich radov, ktoré sa ďalej vetvia na jednotlivé čeľade a druhy. Medzi najznámejšie a v našich končinách gastronomicky najvyužívanejšie čeľade patria ostriežovité (zubáč, ostriež), kaprovité (plotica, červenica, lieň, kapor, karas, pleskáč), lososovité (losos, pstruh, sivoň, sih), šťukovité (šťuka) a sumcovité (sumec).
Sezónnosť rýb
Ponuku čerstvých rýb v METRO ovplyvňujú obdobia lovnej sezóny jednotlivých druhov. Podrobný prehľad sezónnosti rôznych rýb, ktorý vám pomôže sa v sortimente zorientovať a vhodne si naplánovať menu pre vašich zákazníkov, nájdete v priloženom
pdf súbore.
Živé sladkovodné ryby
V predajniach METRO si môžete popri chladených a mrazených sladkovodných rybách v rôznych úpravách vybrať aj z pestrej ponuky živých rýb. Počas celého roka sú pre vás pripravené kapry, pstruhy, jesetery a sumce. S ohľadom na aktuálnu lovnú sezónu sa sortiment rozširuje o ďalšie druhy, ako sú amury, šťuky, zubáče, tolstolobiky, liene či sivone.