Hrebenatka jakubská s burgundským maslom

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
16
jakubských hrebenatiek250g
masla100g
šalotkycesnak
petržlen
morská soľ
biele mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Hrebenatky očistíme, vyberieme mäso, spodnú lastúru očistíme, osušíme a uchovávame v teple.
Krok 2
Do mäkkého masla pridáme nasekaný petržlen, šalotku a cesnak. Všetko zmiešame.
Krok 3
Osušené mäso z mušlí dáme do lastúry a potrieme ho burgundským maslom.
Krok 4
Na gratinovaciu misku nasypeme hrubozrnnú morskú soľ, na ktorú dáme lastúru s mušľami, a v rozohriatej rúre (cca 180 °C) ju pečieme cca 3 minúty.
Krok 5
Podávame v teplej gratinovacej miske. Ako príloha je vhodná francúzska bageta.