Hrebenatka jakubská s burgundským maslom

Hřebenatka svatojakubská s burgundským máslem
Čas prípravy15 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
16
jakubských hrebenatiek
250g
masla
100g
šalotky
cesnak
petržlen
morská soľ
biele mleté korenie

Postup prípravy

Krok 1
Hrebenatky očistíme, vyberieme mäso, spodnú lastúru očistíme, osušíme a uchovávame v teple.
Krok 2
Do mäkkého masla pridáme nasekaný petržlen, šalotku a cesnak. Všetko zmiešame.
Krok 3
Osušené mäso z mušlí dáme do lastúry a potrieme ho burgundským maslom.
Krok 4
Na gratinovaciu misku nasypeme hrubozrnnú morskú soľ, na ktorú dáme lastúru s mušľami, a v rozohriatej rúre (cca 180 °C) ju pečieme cca 3 minúty.
Krok 5
Podávame v teplej gratinovacej miske. Ako príloha je vhodná francúzska bageta.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich