Hamburgery

Hamburgery
Hamburgery už dávno nie sú len doménou fastfoodového občerstvenia – naopak, zaradili sa medzi vyhľadávané špeciality aj v špičkovej gastronómii. V našej ponuke nájdete pestrý výber vopred spracovaných hamburgerov z plemien Charolais, Black Angus alebo Wagyu, ktoré sú pripravené na okamžité použitie. Na výber sú aj rôzne varianty – s hmotnosťou 100 či 200 gramov, ale tiež miniverzie (42,5 g), ktoré sa skvele hodia na prípravu chuťoviek na párty či raut.
Hamburgery

Vedeli ste, že..?

✔ Pre správny výsledok je dôležitý obsah tuku, ktorý môže dosiahnuť až 30 %. Burger vyrobený z chudého mäsa by nebol dosť šťavnatý ani chuťovo výrazný.

✔ Ideálny burger by mal byť v strede ružový. Len tak totiž zostane šťavnatý a nevysušený. Po odstavení z tepla je vhodné plátok nechať niekoľko minút odpočinúť, aby sa vnútri rozložili šťavy.

✔ Burger by sa mal vždy jesť rukami, nikdy nie príborom.

Znaky

Základom klasického burgera je kvalitné mleté hovädzie mäso, ktoré je hrubo namleté, aby si uchovalo úplnú chuť a dobrú konzistenciu. Odporúčanou kombináciou býva zmes predného a zadného mäsa, skvelou voľbou je aj časť z krku, tzv. chuck roll. Pre výslednú chuť a šťavnatosť je zásadný obsah tuku – môže dosahovať až 30 %. 

Využitie

Tradičným doplnkom burgera je čerstvá zelenina (paradajky, listové šaláty, cibuľa), ďalej opečená slanina a syr – najčastejšie čedar, hodí sa aj ementál, syry s modrou plesňou a ovčie alebo kozie syry. Nemalú rolu zohráva aj použitá omáčka, ktorá všetky chute patrične prepojí. Môže byť na báze majonézy (cesnaková, americká), kyslej smotany (bylinková) či zeleniny (pesto, salsa, guacamole). Dôležité je aj zvolené pečivo, ktoré musí mať dobrú chuť a konzistenciu, vďaka ktorej sa počas konzumácie nerozdrobí.
Ďalšie inšpirácie

Inšpirujte sa
Mäso a hydina

Viac
Recepty

Objaviť