Znaky
Základom klasického burgera je kvalitné mleté hovädzie mäso, ktoré je hrubo namleté, aby si uchovalo úplnú chuť a dobrú konzistenciu. Odporúčanou kombináciou býva zmes predného a zadného mäsa, skvelou voľbou je aj časť z krku, tzv. chuck roll. Pre výslednú chuť a šťavnatosť je zásadný obsah tuku – môže dosahovať až 30 %.
Využitie
Tradičným doplnkom burgera je čerstvá zelenina (paradajky, listové šaláty, cibuľa), ďalej opečená slanina a syr – najčastejšie čedar, hodí sa aj ementál, syry s modrou plesňou a ovčie alebo kozie syry. Nemalú rolu zohráva aj použitá omáčka, ktorá všetky chute patrične prepojí. Môže byť na báze majonézy (cesnaková, americká), kyslej smotany (bylinková) či zeleniny (pesto, salsa, guacamole). Dôležité je aj zvolené pečivo, ktoré musí mať dobrú chuť a konzistenciu, vďaka ktorej sa počas konzumácie nerozdrobí.