Údený sumec s karfiolom, chrenom, čiernym koreňom a lúčnym senom

Čas prípravy
NáročnosťStredná
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
300g
filiet sumca
25g
lúčneho sena
100g
hrubej soli
2g
bobkového listu
400g
karfiolu
11g
soli
1g
čerstvo mletého korenia
100ml
olivového oleja
5g
sépiového farbiva
125ml
vody
40g
čerstvého chrenu
10ml
mlieka
20ml
oleja
25ml
čierneho koreňa

Postup prípravy

Krok 1
Filety sumca stiahneme z kože, zbavíme kostí, nakrájame na plátky o veľkosti 7 x 10 cm a necháme približne 5 hodín odpočívať v marináde pripravenej zo zmesi lúčneho sena, soli a bobkového listu.
Krok 2
V hrnci dáme zovrieť vodu, farbivo, soľ, korenie a olivový olej.
Krok 3
Vo fáze vrenia pridáme karfiol nasekaný na menšie kúsky. 
Krok 4
Varíme ho 2 minúty, potom ho rozmixujeme a prepasírujeme na pyré.
Krok 5
Na prípravu bezvaječných chrenových aioli ošúpeme chren, najemno ho nastrúhame a dáme ho blendovať s mliekom a soľou. Zmes následne vymixujeme na hmotu.
Krok 6
Čierny koreň dôkladne umyjeme a osušíme, nakrájame na 5 cm kúsky a dáme variť do slanej vody na 18 – 20 minút, aby bol al dente.
Krok 7
Následne ho vkladáme do rybacieho octu fermentovať minimálne na 24 hodín.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich