Tuniakový tartare s feniklom a medvedími kapary
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1600g
Tuniak fileta, rez sashimi300g
Kapary, medvedie150g
Fenikel čerstvý80g
Šalát frisée120g
Cibuľa červená350g
Horčica dijónska500ml
Olivový olej extra panenský1g
celé čierne korenie10g
Soľ Fleur de SelPostup prípravy
Príprava mäsa (cca 10 minút):
1. Rybu si dôkladne očistíme od všetkých prípadných krvou zaliatych častí a blán.
2. Najlepšie až tesne pred podávaním rybu nakrájame na veľmi malé kocky.
3. Tie preložíme lyžicou „rozprestretým“ štýlom na tanier.
2. Najlepšie až tesne pred podávaním rybu nakrájame na veľmi malé kocky.
3. Tie preložíme lyžicou „rozprestretým“ štýlom na tanier.
Príprava zeleniny (cca 10 minút):
1. Olúpanú a očistenú cibuľu si nakrájame na tenké plátky a namočíme ju do ľadovej vody, aby nebola tak ostrá.
2. Medvedie kapary prepláchneme z nálevu a prekrojíme ich na polovice.
3. Z čerstvého umytého feniklu najprv otrháme zelenú časť a potom zvyšok nakrájame na čo najtenšie hoblinky (nastrúhame).
4. Šalát frisée umyjeme a natrháme na drobnejšie kúsky.
2. Medvedie kapary prepláchneme z nálevu a prekrojíme ich na polovice.
3. Z čerstvého umytého feniklu najprv otrháme zelenú časť a potom zvyšok nakrájame na čo najtenšie hoblinky (nastrúhame).
4. Šalát frisée umyjeme a natrháme na drobnejšie kúsky.
Servírovánie:
1. Na tanier s izbovou teplotou a pripraveným rozprestretým tuniakom preložíme štýlovo predpripravené ingrediencie od kapár, cibuľky a šalátu, až po vetvičky z feniklu.
2. Dijónsku horčicu nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka alebo kornútku z papiera na pečenie.
3. Nakoniec všetko dôkladne osolíme soľou Fleur de Sel a riadne pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
4. Podľa ľubovôle servírujeme s čerstvým bielym pečivom a pohárom vína.
2. Dijónsku horčicu nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka alebo kornútku z papiera na pečenie.
3. Nakoniec všetko dôkladne osolíme soľou Fleur de Sel a riadne pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
4. Podľa ľubovôle servírujeme s čerstvým bielym pečivom a pohárom vína.