Tuniakový tartare s feniklom a medvedími kapary

Hľuzovkové carpaccio
Čas prípravy30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1600g
Tuniak fileta, rez sashimi
300g
Kapary, medvedie
150g
Fenikel čerstvý
80g
Šalát frisée
120g
Cibuľa červená
350g
Horčica dijónska
500ml
Olivový olej extra panenský
1g
celé čierne korenie
10g
Soľ Fleur de Sel

Postup prípravy

Príprava mäsa (cca 10 minút): 
1. Rybu si dôkladne očistíme od všetkých prípadných krvou zaliatych častí a blán.
2. Najlepšie až tesne pred podávaním rybu nakrájame na veľmi malé kocky.
3. Tie preložíme lyžicou „rozprestretým“ štýlom na tanier.
Príprava zeleniny (cca 10 minút): 
1. Olúpanú a očistenú cibuľu si nakrájame na tenké plátky a namočíme ju do ľadovej vody, aby nebola tak ostrá.
2. Medvedie kapary prepláchneme z nálevu a prekrojíme ich na polovice. 
3. Z čerstvého umytého feniklu najprv otrháme zelenú časť a potom zvyšok nakrájame na čo najtenšie hoblinky (nastrúhame).
4. Šalát frisée umyjeme a natrháme na drobnejšie kúsky.
Servírovánie:  
1. Na tanier s izbovou teplotou a pripraveným rozprestretým tuniakom preložíme štýlovo predpripravené ingrediencie od kapár, cibuľky a šalátu, až po vetvičky z feniklu.
2. Dijónsku horčicu nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka alebo kornútku z papiera na pečenie.
3. Nakoniec všetko dôkladne osolíme soľou Fleur de Sel a riadne pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.
4. Podľa ľubovôle servírujeme s čerstvým bielym pečivom a pohárom vína.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich