Tomahawk

Tomahawk

Exkluzívny rez Tomahawk získal názov podľa svojho vzhľadu, ktorý pripomína tradičnú indiánsku sekeru. Krája sa z vysokej roštenky rovnako ako Rib-eye steak, na rozdiel od neho sa však pri Tomahawku ponecháva rebro. 

Tomahawk

Vedeli ste, že...?

✔ Vďaka ponechanej dlhej kosti pôsobí Tomahawk na tanieri veľmi atraktívne. Jeho priemerná hmotnosť s kosťou sa pohybuje okolo 1 kg, takže nasýti viac osôb. Podeľte sa oň, je to skutočný zážitok!

✔ Steakové mäso nie je nutné kupovať po kilogramoch, veľmi dobre poslúžia jednotlivé, hygienicky balené a kalibrované porcie. Takto pripravené plátky ušetria kuchárom prácu aj čas, navyše umožnia ochutnať steaky rôznych rezov od mnohých chovných plemien dobytka.

Znaky

Mäso obsahuje až 16 % tuku a je preň typické nápadné mramorovanie bielymi žilkami a tiež výrazné tukové lemovanie. Je veľmi chutné, krehké a po tepelnej úprave zostáva nadpriemerne šťavnaté.

Využitie

Rezu najviac pristane minútková úprava na panvici či grile a upravuje sa aj podáva s kosťou. Optimálny stupeň prepečenia je medium rare (slabo prepečený, ružový), vďaka ktorému naplno vynikne chuť, krehkosť aj šťavnatosť mäsa. Po upečení treba mäso nechať niekoľko minút odpočinúť, inak hrozí, že po narezaní vytečie šťava a steak bude suchší.
Ďalšia inšpirácia

Inšpirujte sa
Mäso a hydina

Viac
Recepty

Objaviť