Indické krevety Jhinga
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
8
očistených kreviet s hlavou4
pol. lyžice gréckeho jogurtu3
pol. lyžice korenie tandoori masala 1
pol. lyžica korenia garam masala 1/2
pol. lyžice rímskej rasce 1/2
pol. lyžice oleja šťava z jednej limetky
1/2
pol. lyžice soli1
pol. lyžice nasekaných stoniek čerstvého koriandra1/2
pol. lyžice čerstvo nasekaného zázvoru 5
pol. lyžíc gréckeho jogurtu2
zväzky čerstvej mäty šťava z 3 limetiek
Postup prípravy
Krevety:
1. Do misky vložíme krevety a pridáme tandoori masala, garam masala, rímsku rascu, soľ, koriander a zázvor.
2. Dôkladne premiešame a pokvapkáme limetovou šťavou s olejom.
3. Do pripraveného základu pridáme grécky jogurt a necháme 2 hodiny odležať.
4. Potom jednotlivé krevety ponapichujeme na špízy a grilujeme z každej strany 4 minúty.
2. Dôkladne premiešame a pokvapkáme limetovou šťavou s olejom.
3. Do pripraveného základu pridáme grécky jogurt a necháme 2 hodiny odležať.
4. Potom jednotlivé krevety ponapichujeme na špízy a grilujeme z každej strany 4 minúty.
Mätové chutney:
1. Lístky mäty vložíme do mixéra, prilejeme limetkovú šťavu, rozvar z palmového cukru a čili.
2. Pripravený základ dôkladne rozmixujeme na sýtozelené pyré, do ktorého pomaly vmiešame grécky jogurt.
3. Podľa chuti pridáme nasekanú čili papričku.
2. Pripravený základ dôkladne rozmixujeme na sýtozelené pyré, do ktorého pomaly vmiešame grécky jogurt.
3. Podľa chuti pridáme nasekanú čili papričku.
Šalát z mungo fazule:
1. Do misky vložíme výhonky mungo fazule, sójové klíčky, jarnú cibuľu, mrkvu, kokos, karí listy a ajwain semienko.
2. Posypeme cukrom a ochutíme limetovou šťavou.
3. Šalát dôkladne premiešame a ozdobíme koriandrom a mätou.
2. Posypeme cukrom a ochutíme limetovou šťavou.
3. Šalát dôkladne premiešame a ozdobíme koriandrom a mätou.