Indické krevety Jhinga

Indické krevety Jhinga
Čas prípravy45 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
8
očistených kreviet s hlavou
4
pol. lyžice gréckeho jogurtu
3
pol. lyžice korenie tandoori masala 
1
pol. lyžica korenia garam masala 
1/2
pol. lyžice rímskej rasce 
1/2
pol. lyžice oleja  
šťava z jednej limetky 
1/2
pol. lyžice soli
1
pol. lyžice nasekaných stoniek čerstvého koriandra
1/2
pol. lyžice čerstvo nasekaného zázvoru 
5
pol. lyžíc gréckeho jogurtu
2
zväzky čerstvej mäty 
šťava z 3 limetiek 

Postup prípravy

Krevety:
1. Do misky vložíme krevety a pridáme tandoori masala, garam masala, rímsku rascu, soľ, koriander a zázvor. 
2. Dôkladne premiešame a pokvapkáme limetovou šťavou s olejom. 
3. Do pripraveného základu pridáme grécky jogurt a necháme 2 hodiny odležať. 
4. Potom jednotlivé krevety ponapichujeme na špízy a grilujeme z každej strany 4 minúty. 
Mätové chutney:
1. Lístky mäty vložíme do mixéra, prilejeme limetkovú šťavu, rozvar z palmového cukru a čili. 
2. Pripravený základ dôkladne rozmixujeme na sýtozelené pyré, do ktorého pomaly vmiešame grécky jogurt. 
3. Podľa chuti pridáme nasekanú čili papričku.
Šalát z mungo fazule:
1. Do misky vložíme výhonky mungo fazule, sójové klíčky, jarnú cibuľu, mrkvu, kokos, karí listy a ajwain semienko. 
2. Posypeme cukrom a ochutíme limetovou šťavou. 
3. Šalát dôkladne premiešame a ozdobíme koriandrom a mätou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich