„Tatarák“ z matjesov

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
12
veľmi tenkých plátkov bagety1
uhorka1
zväzok kôpra12
marinovaných sledích filiet1
veľká červená cibuľaolivový olej
biely vínny ocot
soľ, čierne mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Plátky bagety opečieme v rúre dozlatista. Uhorku nakrájame na tenké prúžky a niekoľko plátkov a ochutíme časťou nasekaného kôpra, olivového oleja, octu, soli a čierneho mletého korenia.
Krok 2
Filety a polovicu cibule nakrájame na jemné kocôčky a zmiešame so zvyškom kôpra.
Krok 3
Na tanier naaranžujeme uhorkový šalát a naň striedavo navŕšime matjesovú zmes, plátky bagety, uhorky a kolieska cibule.
Krok 4
Ozdobíme kolieskami cibule a kúskami kôpra a podávame s trochou bazalkového pesta a medovými paradajkami.