Mušle sv. Jakuba s rezancami a hubami Shii-take
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4ks
METRO Chef Hrebenatka80g
Sezamový olej100g
Shii-take huby čerstvé50g
METRO Chef Huby Shii-take sušené4dcl
METRO Chef Sójová omáčka2dcl
zeleninový vývar1ks
šťava z jednej METRO Chef limety200g
rezance sušené Tandoori Vimixa alebo dlhé rezance typu linguine2PL
Fine Life trstinový cukor2g
Maldon údená morská soľ100g
Lahôdková cibuľka zelená časť1ks
Paprika chilli červená čerstváPostup prípravy
Krok 1
Telo mušle zbavíme tvrdšej časti svalu a osušíme papierovým obrúskom. Na jednej strane narežeme ostrým nožom do mriežky.
Krok 2
Opečieme na tenkej vrstve sezamového oleja z oboch strán a osolíme.
Krok 3
Rezance uvaríme a scedíme.
Krok 4
Sušené shii-take namočíme vopred do teplej vody. Scedíme a nakrájame.
Krok 5
Čerstvé shii-take huby nakrájame na hrubšie rezance a spolu s nakrájanými sušenými ich opečieme na sezamovom oleji.
Krok 6
Sójovú omáčku zmiešame / nariedime zeleninovým vývarom. Pridáme cukor a limetovú šťavu.
Krok 7
Pridáme k hubám a krátko povaríme - šťavu redukujeme na požadovanú hustotu.
Krok 8
Pridáme uvarené rezance, zľahka premiešame - poprehadzujeme, aby sa rezance obalili omáčkou a hubami. Pripravujeme ideálne vo woku alebo hlbokej panvici.
Krok 9
Nakoniec vložíme ešte prehriať na rezančeky nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky, prípadne čili.
TIP:
Môžeme podávať priamo v ulitách mušlí sv. Jakuba.