Mušle sv. Jakuba s rezancami a hubami Shii-take

Čas prípravy20 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
4ks
METRO Chef Hrebenatka
80g
Sezamový olej
100g
Shii-take huby čerstvé
50g
METRO Chef Huby Shii-take sušené
4dcl
METRO Chef Sójová omáčka
2dcl
zeleninový vývar
1ks
šťava z jednej METRO Chef limety
200g
rezance sušené Tandoori Vimixa alebo dlhé rezance typu linguine
2PL
Fine Life trstinový cukor
2g
Maldon údená morská soľ
100g
Lahôdková cibuľka zelená časť
1ks
Paprika chilli červená čerstvá

Postup prípravy

Krok 1
Telo mušle zbavíme tvrdšej časti svalu a  osušíme papierovým obrúskom. Na jednej strane narežeme ostrým nožom do mriežky. 
Krok 2
Opečieme na tenkej vrstve sezamového oleja z oboch strán a osolíme.
Krok 3
Rezance uvaríme a scedíme.
Krok 4
Sušené shii-take namočíme vopred do teplej vody. Scedíme a nakrájame.
Krok 5
Čerstvé shii-take huby nakrájame na hrubšie rezance a spolu s nakrájanými sušenými ich opečieme na sezamovom oleji.
Krok 6
Sójovú omáčku zmiešame / nariedime zeleninovým vývarom. Pridáme  cukor a limetovú šťavu.
Krok 7
Pridáme k hubám a krátko povaríme - šťavu redukujeme na požadovanú hustotu.
Krok 8
Pridáme uvarené rezance, zľahka premiešame - poprehadzujeme, aby sa rezance obalili omáčkou a hubami. Pripravujeme ideálne vo woku alebo hlbokej panvici. 
Krok 9
Nakoniec vložíme ešte prehriať na rezančeky nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky, prípadne čili.
TIP:
Môžeme podávať priamo v ulitách mušlí sv. Jakuba.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich