Raclette

Tradičné syry Raclette sa vyrábajú v tvare šesťkilových kolies s béžovou až hnedou kôrou a tmavým slonovinovým syrovým cestom. Zrejú minimálne 6 týždňov, niektoré však aj niekoľko mesiacov. Vo Francúzsku sa tento silne aromatický syr vyrába predovšetkým v Savojsku, jeho variant Raclette de Savoi sa dokonca pýši chráneným zemepisným označením. Rovnomenný švajčiarsky pokrm sa skladá zo zmäknutého syra a rôznych príloh (sušené alebo údené mäso, zemiaky, šampiňóny, zelenina…)

Raclette

VIAC O RACLETTE

V studenej kuchyni

Konzumácia syrového Raclette nie je v zahraničí taká obvyklá, napriek tomu syr chutí výborne aj v tejto podobe. Stačí ho podávať nakrájaný na plátky s kvalitnou šunkou a sviežim bielym vínom. 

V teplej kuchyni

Raclette sa najčastejšie pripravuje na špeciálnych raclettovacích griloch. Plátky syra sa položia na zeleninu, mäso, malé kúsky pečiva alebo napríklad krevety a zapečú sa spolu.

Podávanie

Syr uchovávajte v chladničke a vyberte ho pol hodiny pred podávaním. Najlepšie chutí s čerstvým pečivom, dipmi, omáčkami a zeleninovými šalátmi. Možno ho servírovať aj so zemiakmi varenými v šupke.

Garancia kvality

Francúzske syry patria medzi prvotriedne delikatesy z ponuky METRO. Ich výberu venujeme náležitú pozornosť, starostlivo vyberáme dodávateľov a kontrolujeme dodržiavanie všetkých predpísaných noriem týkajúcich sa ich prevozu aj skladovania. Vďaka tomu máte istotu špičkovej kvality všetkých ponúkaných produktov. Skvelú chuť syra Raclette garantuje predovšetkým jeho tradičný pôvod, charakteristický spôsob výroby a šetrný spôsob uskladnenia.
Card
Staňte sa zákazníkom

Registrovať sa