Baklažánová paštéta s kozím syrom

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
3
baklažány200g
smotanového kozieho syracitrónová šťava
olivový olej
tymian
rozmarín
cesnak
med
hrubá morská soľ
čierne mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Baklažány rozpolíme a vytvoríme v nich jemné ryhy.
Krok 2
Baklažány posypeme soľou, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, pridáme tymian, rozmarín a cesnak a nakoniec ich pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 3
Ochutené baklažány pečieme v rúre pri teplote 170 °C asi 25 minút domäkka.
Krok 4
Z baklažánov lyžicou vyškrabeme dužinu. Tú následne rozpučíme vidličkou a rozmixujeme v mixéri.
Krok 5
Baklažánové pyré zmiešame s kozím syrom a pridáme čierne mleté korenie, med a citrón podľa chuti. V prípade potreby osolíme. Chutná paštéta poslúži napríklad ako pikantná nátierka na chrumkavý chlieb či zeleninu.