Baklažánová paštéta s kozím syrom

Baklažánová paštéta s kozím syrom
Čas prípravy45 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
3
baklažány
200g
smotanového kozieho syra
citrónová šťava
olivový olej
tymian
rozmarín
cesnak
med
hrubá morská soľ
čierne mleté korenie

Postup prípravy

Krok 1
Baklažány rozpolíme a vytvoríme v nich jemné ryhy.
Krok 2
Baklažány posypeme soľou, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, pridáme tymian, rozmarín a cesnak a nakoniec ich pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 3
Ochutené baklažány pečieme v rúre pri teplote 170 °C asi 25 minút domäkka.
Krok 4
Z baklažánov lyžicou vyškrabeme dužinu. Tú následne rozpučíme vidličkou a rozmixujeme v mixéri.
Krok 5
Baklažánové pyré zmiešame s kozím syrom a pridáme čierne mleté korenie, med a citrón podľa chuti. V prípade potreby osolíme. Chutná paštéta poslúži napríklad ako pikantná nátierka na chrumkavý chlieb či zeleninu.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich