Mozzarella

Rovnako ako v prípade iných slávnych pochutín, aj o vzniku pareného syra mozzarella vraj kedysi rozhodla náhoda – údajné zakopnutie a následný pád syreniny do vriacej vody. Dnešná originálna mozzarella sa vyrába sofistikovanejšie, a to z byvolieho mlieka – výsledný produkt Mozzarella di Bufala vyniká mäkkou konzistenciou a veľmi lahodnou chuťou. Z dôvodu nedostatku byvolieho mlieka sa však pri výrobe mozzarelly často používa mlieko kravské (Fior di Latte) či jeho kombinácia s mliekom byvolím.

Mozzarella

VIAC O MOZZARELLE

Mozzarella v studenej kuchyni

Pravú mozzarellu z byvolieho mlieka sa vyplatí podávať samostatne – stačí ju nakrájať na plátky a pokvapkať extra panenským olivovým olejom. Výborná je napríklad v kombinácii s avokádom, olivami a paradajkami.

Mozzarella v teplej kuchyni

Mozzarella nájde skvelé uplatnenie predovšetkým v zapekaných pokrmoch, či už sú to pizze, alebo cestoviny. Môže poslúžiť aj ako náplň slaných koláčov, prípadne pečiva z lístkového cesta.

Podávanie

Mozzarellu skladujte v chladničke a ihneď po otvorení vrecúška ju nakrájajte a podávajte. Ak váhate s výberom vhodného nápoja, stavte na jemne perlivé suché biele vína.

Garancia kvality

Talianske syry patria medzi prvotriedne delikatesy z ponuky METRO. Ich výberu venujeme náležitú pozornosť, starostlivo vyberáme dodávateľov a kontrolujeme dodržiavanie všetkých predpísaných noriem týkajúcich sa ich prevozu aj skladovania. Vďaka tomu máte istotu špičkovej kvality všetkých ponúkaných produktov. Garanciou skvelej chuti je tiež označenie D. O. P., ktoré zaručuje tradičný pôvod, charakteristický spôsob výroby a vynikajúce vlastnosti produktu.
Card
Staňte sa zákazníkom

Registrovať sa