Výživová hodnota
Atraktívny vzhľad malajzijskej hviezdy sprevádza celý rad zdravotných benefitov. V prvom rade je to vysoký obsah niektorých minerálnych látok, predovšetkým draslíka, vápnika, horčíka a fosforu. Nechýbajú jej ani vitamíny C a B1. Pravidelná konzumácia posilňuje imunitný systém, pomáha znižovať hladinu cholesterolu a uľahčuje vylučovanie.
Správne skladovanie
Karambola sa do Európy dováža nezrelá. Je veľmi náchylná na poškodenie, preto je potrebné s ňou zaobchádzať s maximálnou opatrnosťou. Zakúpené plody skladujte pri izbovej teplote a pokiaľ nezískajú žltú farbu, pravidelne ich otáčajte. V chladničke vydrží malajzijská hviezda v dobrom stave približne tri až štyri týždne.
Kulinárske využitie
Šťavnatá karambola zaujme sladkou až mierne kyslou osviežujúcou chuťou. Pred konzumáciou stačí ovocie umyť, priečne nakrájať a z plátkov odstrániť semená, ktoré nie sú jedlé. Malajskú hviezdu je najvhodnejšie jesť v surovom stave, napríklad vo forme ľahkých letných dezertov, možno z nej však tiež pripraviť kompót, džem či čatní.