DIVIAK (KANEC)

Kančí maso
Diviaky patrili k dôležitým zdrojom obživy už v mladšej dobe kamennej. Dlhá tradícia, nezameniteľná chuť a široké možnosti kulinárskeho spracovania radia diviačie mäso k najobľúbenejším druhom zveriny. 
Prase divoké

Vedeli ste, že...?

✔ Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu?

✔ Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a celý rad dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

✔ Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej bezchybnosti.

Znaky

Diviačie mäso obsahuje viac tuku než raticová zver, v porovnaní s bežným bravčovým mäsom je však pevnejšie, chudšie a výživnejšie. Má tmavočervenú farbu, jemnú štruktúru a je pretkané tukovými žilkami.

Využitie

Jednotlivé časti diviačieho mäsa sa pripravujú rovnako ako bravčové. Prerastená a šťavnatá krkovička sa výborne hodí na pečenie a dusenie, nakrájaná na plátky je skvelá na minútkovú úpravu. Plece pokrájané na kocky sa používa na prípravu populárneho diviačieho guláša, možno ho však tiež upiecť vcelku v rúre alebo spracovať v mletej podobe, napríklad na ragú alebo burger. Mäso z vykosteného boku sa dobre uplatní v gulášoch a dusených zmesiach, vo forme plátu sa používa na prípravu rolády.
Ďalšie inšpirácie

Inšpirujte sa
Mäso a hydina

Viac
Recepty

Objaviť