Znaky
Krevety biele majú rovnako ako ostatné druhy kreviet päť párov nôh a dve dlhé citlivé tykadlá, ktorými pri nočnom love hľadajú korisť. Na krátke telo nadväzuje dlhý chvostík. Ich klepetá sú na rozdiel od iných kôrovcov veľmi nenápadné, biely pancier zdobia krátke ryhy. Dorastajú do dĺžky 23 cm. Čerstvé kvalitné krevety majú lesklé a neporušené panciere bez škvŕn, čerstvosť sa spozná aj podľa príjemnej vône.
Využitie
Krevety sa predávajú lúpané aj s pancierom, čerstvé, mrazené alebo konzervované v náleve. Najlepšiu chuť má pokrm z čerstvých nevylúpaných kreviet. Krevety rýchlo podliehajú skaze, preto ich treba spracovať ihneď v deň nákupu alebo aspoň oddeliť chúlostivejšie hlavičky a použiť ich na vývar či prípravu krevetového masla. Neolúpané chvostíky bez hlavičiek možno skladovať v najstudenšej časti chladničky maximálne dva dni. Krevety sa môžu variť (príprava trvá 5 – 8 minút), smažiť, blanšírovať, pošírovať alebo grilovať, čo je časté pri mnohých stredomorských receptoch. Pridávajú sa do talianskych cestovín alebo španielskej paelly, obľúbeným pokrmom je krevetový kokteil. Bez kreviet by sa nezaobišla ani ázijská kuchyňa. Možno ich konzumovať aj surové, napríklad v sushi alebo v ceviche, pokrme populárnom v pobrežných oblastiach USA. Surové mäso má vždy výraznejšiu chuť a tuhšiu konzistenciu, preto sa používa marináda s prísadou citrónovej šťavy. Pokvapkanie citrónovou šťavou po uvarení zmierni typickú morskú vôňu kreviet.
Pozor! Krevety a ďalšie kôrovce obsahujú látky, ktoré môžu spôsobiť alergickú reakciu!