Grilovaný hermelín
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4
hermelínstolný olej
zmes grilovacieho korenia
Postup prípravy
Krok 1
V miske zmiešame obsah sáčku s grilovacím korením s 2 - 3 polievkovými lyžicami oleja.
Krok 2
V zmesi obalíme Hermelíny.
Krok 3
Syry zabalíme do alobalu. Syry nebalíme späť do pôvodnej fólie.
Krok 4
Hermelíny v alobale dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 - 10 minút z každej strany. Odporučujeme dĺžku grilovania upraviť podľa skúseností s vlastným grilom.
Krok 5
Po dogrilovaní rozbalíme alobal a syr z neho opatrne preložíme na tanier. Hermelín sa vo vnútri krásne roztečie, na povrchu ho pohromade drží jeho kôrka - pri manipulácii je dôležité nepoškodiť jeho celistvosť, inak syr vytečie.
TIP:
Ku grilovanému hermelínu sa ideálne hodia nakladané brusnice. Ako prílohu môžeme podávať upečené bagetky s bylinkovým maslom.