Pečená cvikla s ricottou, rukolou a stareným balzamikom

Pečená cvikla s ricottou
Čas prípravy50 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
cvikla červená, mladá
5g
soľ Maldon
800g
ricotta
20g
oriešky píniové
120g
šalát rukola
80g
olej olivový extra panenský
50g
ocot balzamikový, tmavý – di Modena D.O.P.

Postup prípravy

Príprava cvikle
Umytú baby cviklu potrieme olivovým olejom, osolíme a zabalíme ju do alobalu. Takto pripravenú cviklu pečieme domäkka v rúre na 180 °C cca 35 minút. Potom ju necháme čiastočne vychladnúť a pomocou papierovej kuchynskej utierky ju jednoducho olúpeme a nakrájame na rovnaké dieliky. Pri servírovaní ju v miske premiešame s extra panenským olivovým olejom a soľou Maldon.
Príprava doplnkov
Rukolu umyjeme. Ostatné ingrediencie ponecháme mimo chladničku, aby sa rozvinula ich prírodná aróma. Píniové oriešky rozprestrieme na papier na pečenie a za občasného premiešania ich rozpečieme v rúre a 170 °C asi 8 minút.
Servírovanie
Na tanier si lyžicou najskôr nanesieme ricottu, doplníme ju pečenou cviklou a píniami. Potravinárskou striekačkou (alebo plastovou fľašou, lyžicou) nanesieme po tanieri a medzi ingredienciami extra panenský olivový olej a do neho to isté urobíme aj so stareným balzamikom. Tanier nakonec doplníme lístkami rukoly.
TIP kuchára:
Starené balzamiko di Modena D. O. P. sa snažte zohnať vždy v tej najlepšej kvalite. Toto aceto balzamiko sa používa ako lahôdka na prípravu šalátov, predkrmov, hlavných pokrmov. Má ale aj široké využitie pre dezerty a zmrzliny.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich