Muflón

Muflón je jediným zástupcom divo žijúcich oviec na našom území a od ostatných druhov zveri ho ľahko rozpoznáte vďaka charakteristickým slimákovito stočeným rohom (tuľajkám). Jeho mäso sa považuje za jedno z najchutnejších a hodí sa na všetky druhy kuchynských úprav. 
Muflon

Vedeli ste, že...?

✔ Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu?

✔ Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a celý rad dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

✔ Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej bezchybnosti.

Znaky

Muflónie mäso má tmavočervenú farbu, je jemne vláknité a optimálne prerastené tukom. Najoceňovanejšie je najmä mäso mladých muflónikov, ktoré je výnimočne chutné, krehké a šťavnaté.

Využitie

Vykostený muflóní chrbát možno upiecť vcelku, hodí sa však aj na minútky v podobe medailónikov či steakov. Podobne možno spracovať šťavnaté stehno. Jednotlivé časti pleca sa uplatnia pri príprave gulášov a ragú, hodí sa tiež na dusenie a pečenie, napríklad na víne alebo koreňovej zelenine. Mäso pochádzajúce z dospelých kusov sa odporúča naložiť pred prípravou do marinády – bude krehkejšie, šťavnatejšie a postačí mu kratší čas tepelnej úpravy.
Ďalšie inšpirácie

Inšpirujte sa
Mäso a hydina

Viac
Recepty

Objaviť