strukoviny

Strukoviny sú semená rastlín z čeľade bôbovitých, medzi ktoré patrí fazuľa, šošovica, hrášok, cícer a sója. Vynikajú vysokým obsahom rastlinných bielkovín, vlákniny a vitamínov skupiny B, pričom majú nízky obsah tuku. Sú dôležitým zdrojom železa, horčíka a draslíka, čo ich robí nenahraditeľnou súčasťou zdravej výživy.
 
V kuchyni sú strukoviny univerzálnou ingredienciou vhodnou na polievky, šaláty, prívarky aj dezerty. Suché strukoviny si vyžadujú namáčanie a varenie, zatiaľ čo konzervované poskytujú rýchlejšiu prípravu. Ich dlhotrvácnosť a nízke náklady ich robia praktickou a výživnou potravinou pre každú kuchyňu.
Ďalšia inšpirácia

Inšpirujte sa
Zelenina

Viac
Recepty

Objaviť