Kačica divá

Divoká kachna
Kačice divé sú predkom kačíc domácich a vyskytujú sa v nižších polohách v blízkosti vôd po celej severnej pologuli. Vďaka delikátnej chuti patria k najobľúbenejším druhom pernatej zveri u nás.
Divoká kachna

Vedeli ste, že...?

✔ Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu?

✔ Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a celý rad dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

✔ Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej bezchybnosti.

Znaky

Divá kačica má menšiu výťažnosť mäsa než domáce druhy a obsahuje menej tuku; po úprave však zostáva šťavnatá. Koža sa modrasto leskne, mäso má tmavočervené sfarbenie a príjemnú arómu. 

 Využitie

Mladšie kusy majú veľmi chutné a šťavnaté mäso, ktoré možno piecť vcelku. Pri starších kačiciach je vhodné predvarenie a potom rýchle dopečenie, vďaka ktorému bude koža chrumkavá. Kačacie prsia sa hodia na smaženie, dajú sa piecť a skvele chutia údené. Stehná najlepšie vyniknú pri pozvoľnom dusení, napríklad na víne či zelenine, obľúbené sú tiež so smotanovými alebo ovocnými omáčkami.
Ďalšie inšpirácie

Inšpirujte sa
Mäso a hydina

Viac
Recepty

Objaviť