Kačacie prsíčka s gaštanmi, kelom a pomarančovou omáčkou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
5
kačacích pŕs s kožousoľ
100g
jedlých gaštanov40g
cukruvoda
čierne mleté korenie
soľ
200g
bruselského kelu40g
maslačierne mleté korenie
soľ
100ml
silného kačacieho vývaru100ml
demi glace100ml
pomarančového džúsu100ml
likéru Grand Marnierhrsť spraných brusíc
Postup prípravy
Krok 1
Kačacie prsia očistíme a z oboch strán osolíme. Potom ich vložíme na rozohriatu panvicu kožou nadol, opečieme doružova a necháme minútku odpočinúť.
Krok 2
Cukor s lyžičkou vody necháme zľahka skaramelizovať. Pridáme upečené a olúpané gaštany, lyžičku vody a podľa chuti soľ a čierne mleté korenie. Všetko zľahka povaríme.
Krok 3
Kely očistíme a v spodnej časti narežeme do krížika. Sparíme ich vo vriacej vode, potom ich rozpolíme a prehrejeme na masle. Na záver podľa chuti osolíme a posypeme čiernym korením.
Krok 4
Tekuté suroviny, t. j. kačací vývar, demi-glace, pomarančový džús a likér zmiešame, privedieme do varu a zvaríme na požadovanú konzistenciu. Potom zmes scedíme a na záver pridáme brusnice.