Hamburger z diviny s pečenou slaninou, zeleninovým reliche a čedarom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1500g
Divina namleté mäso (pliecko, stehno alebo krk)20g
Soľ Maldon alebo Fleur de Sel1g
čierne korenie čerstvo namleté100ml
olej olivový extra panenský10
hamburgerové žemle (polotovar alebo domáce)200g
zmes trhaných šalátov (dubový list, rímsky, frisse..)200g
anglická slanina - plátky200g
syra čedar – plátky1
veľká paprika čerstvá červená1
veľká paprika čerstvá žltá1
baklažán1
väčšia cuketaOlej olivový extra panenský
100g
kvalitného kečupu1
lyžica Worcesterskej omáčky4
lyžice červeného vinného octu100g
BBQ omáčkyPostup prípravy
Krok 1
Odblanené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku vrátane tuku.
Krok 2
Mäso vymiešame, ochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka a vytvarujeme 4 okrúhle hamburgery.
Krok 3
Tesne pred servírovaním opekáme hamburgery na panvici alebo na grile z oboch strán dozlatista, na stupeň prepečenosti – medium.
Krok 4
Listové šaláty umyjeme, osušíme a natrháme.
Krok 5
Anglickú slaninu upečieme dochrumkava.
Krok 6
V miske zmiešame kečup, BBQ omáčku, worcester, vinný ocot, sladkú čili omáčku, soľ a korenie.
Krok 7
Umytú, jadrovníka zbavenú papriku nakrájame na pravidelné drobné kocky. Rovnakým spôsobom nakrájame i umyté baklažány a cuketu.
Krok 8
Nakrájanú zeleninu opekáme na dobre rozpálenej panvici s troškou olivového oleja (okrem baklažánu) postupne podľa druhu do zafarbenia, vložíme do misy a dochutíme pripravenou omáčkou. Necháme dobre vychladiť. Takto pripravený reliche použijeme do hamburgerov.
Krok 9
Žemľu prekrojíme na polovice, prekrojenými stranami ju položíme na gril či panvicu a opečieme ich do zafarbenia.
Krok 10
Následne vrstvíme na spodnú časť žemle zeleninový reliche, opečený hamburger s plátkom čedaru, ktorý zapečieme pod grilom. Naň aranžujeme upečený plátok chrumkavej slaniny a natrhané šaláty a opäť reliche. Takto pripravený hamburger priklopíme druhou polovicou opečenej žemle.
Tip:
Pokiaľ použijeme suchšie divinové mäso, ktoré je bez tuku (ako napr. stehno...), tak musíme do mäsa pridať namletý tuk alebo ho skombinovať s iným druhom mäsa, ktoré je prerastené tukom (napr. hov.krk)!