Grilovaný srnčí chrbát s pórom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1kg
vykosteného srnčieho chrbta1
pozdĺžne rozkrojený pórrozmarín
olivový olej
čierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Srnčí chrbát očistíme a nakrájame na 6 dielov.
Krok 2
Jednotlivé plátky póru blanžírujeme v osolenej vode a potom ich sprudka schladíme v ľadovej vode.
Krok 3
Mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a na každý kúsok položíme vetvičku rozmarínu.
Krok 4
Pripravené mäso opatrne zabalíme do póru a zviažeme kuchynskou šnúrkou.
Krok 5
Balíčky grilujeme pri strednej teplote približne 3 minúty z každej strany. Teplota jadra by mala byť 60 °C.