Srnčie na pomarančoch
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
600g
srnčieho mäsa zo stehna8guľôčok
čierneho korenia8guľôčok
nového korenia6guľôčok
borievky1ks
bobkový list2PL
masti60g
slaniny2
veľké cibule2PL
pomarančovej marmelády s kúskami kôryasi liter kvalitného mäsového vývaru
soľ podľa chuti
Postup prípravy
Krok 1
Slaninu opečieme dozlatista, pridáme k nej masť a cibuľu.
Krok 2
Restujeme asi 8 minút a pridáme mäso nakrájané na asi dvojcentimetrové plátky.
Krok 3
Opečieme sprudka z oboch strán, ľahko osolíme, pridáme korenie a 1,5 dl vývaru.
Krok 4
Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni. Podľa potreby podlievame.
Krok 5
Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu pomarančovú marmeládu, podlejeme, necháme prejsť varom a podľa chuti dosolíme, prípadne zahustíme.
Krok 6
Podávame s pečenými zemiakmi, ryžou alebo aj hranolčekmi.