Grilovaný srnčí chrbát s čiernym koreňom, slivkami a zemiakovou kašou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
srnčieho chrbta10g
soli maldon5g
nového mletého korenia20g
masla50g
šalotky30g
čierneho koreňa400ml
zeleninového vývaru10g
soli2g
čerstvo mletého čierneho korenia100g
sliviek10ml
slivovice100g
kryštálového cukru10g
ihličia100g
sušených sliviek40ml
citrónovej šťavy500ml
vody600g
ošúpaných zemiakov50ml
mlieka2g
mletého muškátového orieška30g
maslaPostup prípravy
Príprava mäsa:
1. Srnčie mäso odblaníme, nakrájame a varíme v sous-vide 3 hodiny pri 55 °C.
2. Pred podávaním opečieme na masle s novým korením a soľou maldon – štandardne sa odporúča podávať ako medium rare.
2. Pred podávaním opečieme na masle s novým korením a soľou maldon – štandardne sa odporúča podávať ako medium rare.
Príprava doplnkov:
1. Čierny koreň ošúpeme, nakrájame a na šalotke opečieme do sklovita, pridáme zeleninový vývar a varíme domäkka.
2. Následne blendujeme na jemné pyré, ochutíme soľou a čiernym korením a pasírujeme.
3. Slivky pozdĺžne narežeme, vyberieme kôstky a na mastnom papieri ich opečieme na rozrezanej strane tak, aby sa skaramelizovali.
4. Slivovicu, ihličie, cukor, sušené slivky a citrónovoú šťavu dáme zvariť s vodou, aby sa všetko rozpustilo, a následne zmes varíme v sous-vide 6 hodín pri 55 °C.
2. Následne blendujeme na jemné pyré, ochutíme soľou a čiernym korením a pasírujeme.
3. Slivky pozdĺžne narežeme, vyberieme kôstky a na mastnom papieri ich opečieme na rozrezanej strane tak, aby sa skaramelizovali.
4. Slivovicu, ihličie, cukor, sušené slivky a citrónovoú šťavu dáme zvariť s vodou, aby sa všetko rozpustilo, a následne zmes varíme v sous-vide 6 hodín pri 55 °C.
Príprava kaše:
1. Podávame so zemiakovou kašou, ktorú pripravíme z uvarených a scedených zemiakov pridaním masla, soli, muškátového orieška a mlieka.
2. Zmes šľahačom vyšľaháme a prepasírujeme.
2. Zmes šľahačom vyšľaháme a prepasírujeme.