Grilovaný srnčí chrbát s čiernym koreňom, slivkami a zemiakovou kašou

Grilovaný srnčí chrbát s čiernym koreňom, slivkami a zemiakovou kašou
Čas prípravy6 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
800g
srnčieho chrbta
10g
soli maldon
5g
nového mletého korenia
20g
masla
50g
šalotky
30g
čierneho koreňa
400ml
zeleninového vývaru
10g
soli
2g
čerstvo mletého čierneho korenia
100g
sliviek
10ml
slivovice
100g
kryštálového cukru
10g
ihličia
100g
sušených sliviek
40ml
citrónovej šťavy
500ml
vody
600g
ošúpaných zemiakov
50ml
mlieka
2g
mletého muškátového orieška
30g
masla

Postup prípravy

Príprava mäsa:
1. Srnčie mäso odblaníme, nakrájame a varíme v sous-vide 3 hodiny pri 55 °C.
2. Pred podávaním opečieme na masle s novým korením a soľou maldon – štandardne sa odporúča podávať ako medium rare.
Príprava doplnkov:
1. Čierny koreň ošúpeme, nakrájame a na šalotke opečieme do sklovita, pridáme zeleninový vývar a varíme domäkka.
2. Následne blendujeme na jemné pyré, ochutíme soľou a čiernym korením a pasírujeme.
3. Slivky pozdĺžne narežeme, vyberieme kôstky a na mastnom papieri ich opečieme na rozrezanej strane tak, aby sa skaramelizovali.
4. Slivovicu, ihličie, cukor, sušené slivky a citrónovoú šťavu dáme zvariť s vodou, aby sa všetko rozpustilo, a následne zmes varíme v sous-vide 6 hodín pri 55 °C.
Príprava kaše:
1. Podávame so zemiakovou kašou, ktorú pripravíme z uvarených a scedených zemiakov pridaním masla, soli, muškátového orieška a mlieka. 
2. Zmes šľahačom vyšľaháme a prepasírujeme.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty zo zveriny

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich