Srnčí chrbát, raviola z kelu a jabĺk, topinambur, zemiakové noky

Čas prípravy90-100 min
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
600g
srnčí (jelení alebo danielí) chrbát alebo vykostené karé
1-2ks
crepinette - bravčová sieťka
METRO Chef tymian
borievka celá
METRO Chef citrónová kôra
soľ
čierne korenie
80g
prepustené maslo alebo ghee
1strúčik
METRO Chef cesnak lúpaný
menšia
Kel - savojská kapusta 
cukor
250g
jablko Granny Smith
25ml
METRO Chef smotana na šľahanie 33%
100 - 120ml
jablková šťava čerstvá BIO 100 %
400g
topinambur
500ml
ARO Mlieko
125g
ARO Maslo
METRO Chef biele korenie mleté
250g
METRO Chef Gnocchi di patate 80 % chladené
250ml
olej na vyprážanie
100ml
demi glace omáčka (domáca výroba)
METRO Chef bylinky a jedlé kvety výber podľa vlastného vkusu

Postup prípravy

Krok 1
Srnčí (jelení alebo danielí) chrbát opracujeme do požadovaného tvaru - valček. Osolíme a okoreníme.
Krok 2
Bravčovú sieťku osušíme a rozložíme. Pridáme podrvenú borievku, soľ, korenie, lístočky tymianu a citrónovú kôru. Vložíme filetu do bravčovej sieťky, dôkladne zavinieme a zatiahneme v potravinovej fólii. Následne zavákuujeme.
Krok 3
Vložíme do sous vide na 1 hodinu na 58°C. Následne schladíme a necháme odpočívať. Zbavíme fólie a pred servisom opečieme na grile na prepustenom masle dozlatova spolu s cesnakom a tymianom. Necháme odležať a nakrájame na porcie.
Krok 4
Topinambur očistíme, nakrájame na potrebné kúsky a uvaríme v mlieku a masle do mäkka. Časť odložíme v celku, nakrájame na potrebné kusy a prehrejeme na masle, ochutíme soľou a korením. Druhú časť rozmixujeme na hladké pyré s mliekom a maslom a ochutíme soľou a korením.
Krok 5
Kelová raviola: na prípravu použijeme vrchné tmavozelené listy. Blanšírujeme vo vriacej vode a schladíme v ľadovej vode.
Krok 6
Náplň ravioly: na masle restujeme na jemné rezančeky nakrájanú savojskú kapustu/kel a pridáme soľ, cukor, jablkové pyré a kocky jablka, všetko spolu zmiešame a dusíme. Pridáme smotanu, osolíme a okoreníme a dokončíme tak, aby bola náplň mäkká a krémová. Necháme vychladnúť.
Krok 7
Ravioly: pomocou kovového krúžku z lisov vykrojíme kolieska, vložíme náplň, na okraje nanesieme jemný prúžok jablkového pyré a dôkladne uzavrieme. Pred servisom potrieme olejom a ozdobíme (kvety, lístky).
Krok 8
Jablkové pyré: Ošúpané jablká nakrájame na kocky, pridáme jablkovú šťavu a jablká uvaríme, kým nezmäknú + pridáme soľ/cukor podľa potreby. Precedíme a prepasírujeme na jemné pyré.
Krok 9
Zemiakové noky spracujeme podľa návodu, uvaríme a následne rýchlo vyprážame v oleji.
Krok 10
Demi glace, jablkovú redukciu, tymian a cesnak necháme povariť do požadovanej konzistencie omáčky. Prípadne zahustíme studeným maslom.
Služby
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou.  
Získať  METRO kartu
NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.  
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty zo zveriny

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich