METRO prijíma opatrenia na ochranu zamestnancov a zákazníkov pred COVID-19
25. 04. 2020
Bratislava (25.03. 2020) – METRO vo svojich 6-tich predajniach na Slovensku prijalo viacero opatrení s cieľom zabezpečiť maximálnu možnú ochranu zákazníkov a zamestnancov pred rizikom šírenia ochorenia COVID-19. Spoločnosť vývoj situácie neustále monitoruje, a ihneď aplikuje všetky nariadenia Úradu verejného zdravotníctva či Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. METRO je v prípade potreby pripravené okamžite prijať akékoľvek nové opatrenia. Vrátane nedeľného uzavretia predajní, počnúc už týmto víkendom, s cieľom dezinfikovať všetky objekty a dať zamestnancom možnosť na oddych.
6 odporúčaní, ako zvýšiť hygienu prevádzky aj v čase korony od šéfkuchára spoločnosti METRO
23. 04. 2020
Bratislava (23.04. 2020) – Pandémia koronavírusu výrazne obmedzila fungovanie HoReCa segmentu aj na Slovensku. Nádej podnikateľom v gastronómii dáva vízia postupného uvoľňovania opatrení, avšak situácia reštaurácií zostáva naďalej zložitá. Správne zásady pri spracovaní surovín a varení sú dôležité z hľadiska zdravia zákazníkov vybavovaných v súčasnosti najmä formou donášky alebo osobného odberu. Šéfkuchár spoločnosti METRO a prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov (SZKC), Vojto Artz, prináša niekoľko hygienických odporúčaní, ktoré by už dnes mali byť samozrejmosťou vo všetkých profesionálnych kuchyniach.
Alternatívy bežných surovín či dôraz na lokálnosť. Aj to sú trendy 2020 v slovenskej gastronómii
31. 01. 2020
Bratislava (31.01. 2020) – Podpora mladých kuchárov, pôsobivé kuchárske show uznávaných osobností i ochutnávky netradičných chutí. Veľtrh Danubius Gastro, ktorý sa nedávno konal v bratislavskej Inchebe, priniesol nielen rozmanité kulinárske inšpirácie, ale otvoril aj diskusiu o aktuálnych gastronomických trendoch.