Jarný špargľový šalát s hubami a parmezánom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
zelená špargľa
húbový vinagerette
100g
šampiňony50g
šalotka2
strúčiky cesnakrastlinný olej
50ml
balsamico10ml
Kikkoman omáčka20g
trstinový cukormajonéza s parmezánom
2
žĺtky1
lyžica dijonská horčica2
lyžice ocotrastlinný olej
podľa chuti nastrouhaný parmezán
podľa chuti cesnak
podľa chuti soľ
plátky čerstvej špargle
reďkovky šampiňóny kôpor ev. tenké plátky údeného mäsa
Postup prípravy
Krok 1
Zelenú špargľu si očistíme, ulámeme drevnaté konce a blanšírujeme vo vode so soľou cca 3 minúty. Videonávod na blanšírovanie nájdete nižšie.
Krok 2
Pripravíme si hubový vinagrette: Šampiňóny, najemno nakrájanú šalotku a strúčiky cesnaku orestujeme na rastlinnom oleji.
Krok 3
Pridáme balsamico, Kikkoman omáčku, trstinový cukor a celú zmes zvaríme.
Krok 4
Ďalej si nachystáme majonézu s parmezánom: Žĺtky, dijonskú horčicu a ocot premiešame, postupne prilievame rastlinný olej a vyšľaháme v majonézu.
Krok 5
Pridáme najemno nastrúhaný parmezán a cesnak – podľa chuti.
Krok 6
Dochutíme podľa potreby soľou. Špargľu zmiešame s hubovým vinagrette a podávame spolu s majonézou.
Krok 7
Na dozdobenie použijeme plátky čerstvej špargle, reďkoviek, šampiňónov, kôpru a prípadne tenkých plátkov údeného mäsa.