Šalát s mečúňom a ovocím

Šalát s mečúňom a ovocím
Čas prípravy50 min
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
360g
mečúňa 
1
malý ananás
1
mango
4
polievkové lyžice cukru
4
polievkové lyžice masla
1/2
chilli papričky
150ml
bieleho vína
šalát dubáčik
šalát radicchio
6
polievkových lyžíc olivového oleja
2
polievkové lyžice bieleho vínneho octu
1
čajová lyžička medu
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Mečúňa nakrájame na 8 rovnakých medailónikov, ochutíme ich soľou a čiernym korením a opekáme z každej strany 2 minúty. Z ananásu odkrojíme 16 tenkých plátkov, z manga 8. V panvici rozpustíme 2 lyžice masla a 2 lyžice cukru, vložíme plátky ovocia a necháme ich skaramelizovať.
Krok 2
Rybu a ovocie osušíme na papierovej utierke
Krok 3
Zvyš ný ananás aj mango použijeme na čatní – ovocie nakrájame na drobné kúsky a skaramelizujeme ich v zmesi zvyšného masla a cukru. Pridáme biele víno, chilli, štipku soli a čierneho korenia a krátko povaríme. Šalátové listy umyjeme, osušíme a natrháme na väčšie kusy. Z olivového oleja, octu, medu a soli pripravíme zálievku a vložíme do nej listy šalátu. Na tanier rozložíme plátky ananásu a na nich naaranžujeme ochutené šalátové listy.
Krok 4
Medailóniky z mečúňa a plátky manga striedavo napichujeme na špíz, položíme na tanier a všetko doplníme ovocným čatní.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty so šalátmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich