Listový šalát s teľacím mäsom, avokádo, reďkovka, cícer a chimichurri pesto

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1kg
METRO Chef Teľacie karé polené30ml
METRO Chef Olivový olej EV10g
Soľ Maldon2g
METRO Chef čierne korenie celé (čerstvo namleté)60g
Maslo prepustené/Ghee5g
METRO Chef tymian čerstvý 20g
METRO Chef Cesnak červený čistenýŠalát:
400g
METRO Chef Šalát rezaný mix100g
METRO Chef Rukola praná čerstvá 50g
METRO Chef Mikro bylinky reďkovka10ks
Reďkovka s vňaťou čerstvá2ks
METRO Chef Avokádo Hass Ready to eat400g
METRO Chef Cícer v náleve100g
METRO Chef Grana Padano lupienky cChimichurri pesto:
1ks
Cibuľa červená3ks
METRO Chef Cesnak červený lúpaný60g
METRO Chef Petržlen hladkolistý čerstvý60g
METRO Chef Koriander čerstvý20g
Paprika čili červená čerstvá1čl
čili vločky / drvené sušené 100ml
METRO Chef Olivový olej extra virgin30ml
Vínny ocot červený1ks
Citrón na šťavu50g
METRO Chef Grana Padano lupienky40g
Píniové orechy1pl
Fine Life Med kvetový slovenský1g
METRO Chef Korenie čierneDoplnky:
20plátkov
METRO Chef Prosciutto plátky5ks
METRO Chef TORTILLA 12 " 90gPostup prípravy
Mäso:
1. Teľacie karé necháme odpočívať pri izbovej teplote aspoň 30 – 60 minút pred tepelnou úpravou.
2. Opracujeme a prípadne začistíme. Drezírujeme/ zviažeme pomocou špagátika.
3. Potrieme olejom, osolíme a okoreníme.
4. Opekáme na dobre rozpálenej panvici zo všetkých strán.
5. Pridáme maslo, cesnak a tymian. Opekáme a prelievame horúcim maslom.
6. Preložíme na pekáč a necháme pomaličky piecť v rúre na 90°C a na ihle 52-54°C. To by malo trvať cca 60-90 minút podľa veľkosti mäsa.
7. Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočívať asi 10 -15 minút.
8. Krájame na tenké plátky, podobne ako roastbeaf.
2. Opracujeme a prípadne začistíme. Drezírujeme/ zviažeme pomocou špagátika.
3. Potrieme olejom, osolíme a okoreníme.
4. Opekáme na dobre rozpálenej panvici zo všetkých strán.
5. Pridáme maslo, cesnak a tymian. Opekáme a prelievame horúcim maslom.
6. Preložíme na pekáč a necháme pomaličky piecť v rúre na 90°C a na ihle 52-54°C. To by malo trvať cca 60-90 minút podľa veľkosti mäsa.
7. Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočívať asi 10 -15 minút.
8. Krájame na tenké plátky, podobne ako roastbeaf.
Chimichurri pesto:
1. Píniové oriešky restujeme na panvici dozlatova.
2. Do mixéra pridáme všetky suroviny na pesto: cesnak, petržlenovú vňať, koriander, čili, píniové oriešky a parmezán.
3. Pomaly prilievame olivový olej a mixujeme na požadovanú konzistenciu.
4. Ochutíme citrónovou šťavou, červeným vinným octom a medom.
2. Do mixéra pridáme všetky suroviny na pesto: cesnak, petržlenovú vňať, koriander, čili, píniové oriešky a parmezán.
3. Pomaly prilievame olivový olej a mixujeme na požadovanú konzistenciu.
4. Ochutíme citrónovou šťavou, červeným vinným octom a medom.
Šalát:
1. Avokádo nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónom.
2. Reďkovku nakrájame na tenké plátky.
3. Cícer scedíme.
4. Trhaný šalát, rukolu a mikrobylinky zľahka premiešame.
5. Ochutíme pestom chimichurri.
2. Reďkovku nakrájame na tenké plátky.
3. Cícer scedíme.
4. Trhaný šalát, rukolu a mikrobylinky zľahka premiešame.
5. Ochutíme pestom chimichurri.
Doplnky:
1. Plátky prosciutta poukladáme na plech s papierom na pečenie.
2. Tortillu rozkrájame na trojuholníky a potrieme olivovým olejom.
3. Pečieme v rúre na 180 °C asi 12-15 minút.
2. Tortillu rozkrájame na trojuholníky a potrieme olivovým olejom.
3. Pečieme v rúre na 180 °C asi 12-15 minút.