Grilovaná špargľa s praženou panko strúhankou a šalátom z Black Tiger kreviet

Čas prípravy60 min
Náročnosťstredná
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
Grilovaná špargľa
1,5kg
METRO Chef špargľa
1,5kg
Panko strúhanka
2kg
Maslo
30g
METRO Chef čerstvý tymian
20g
Čerstvý kôpor
30g
Soľ morská
300ml
METRO Chef olivový olej
Šalát
1bal.
METRO Chef Black Tiger krevety
2ks
Mango
1bal.
Mango pyré
1bal.
Jedlé kvety
20g
Čerstvý koriander
10g
Trebuľka
250ml
Sushi ocot
1bal.
Čierne korenie (v mlynčeku)
1bal.
Sezamové semienka
1fľaška
Javorový sirup
2ks
Limetka

Postup prípravy

Krok 1
Špargľu očistíme a uvaríme al dente.   
Krok 2
Panko strúhanku opečieme na masle a podrvíme na menšie kúsky.
Krok 3
Bylinky si natrháme a umyjeme.
Krok 4
Uvarenú špargľu opečieme na grile na prudkom ohni, potrieme ju prepusteným maslom a následne obalíme jemne v panko strúhanke, ktorú sme ochutili soľou a bylinkami.
Krok 5
Krevety prudko opečieme na rozpálenej panvici s maslom a odložíme vychladnúť.
Krok 6
Mango očistíme a nakrájame na malé pravidelné kocky.
Krok 7
Vychladené krevety olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. 
Krok 8
Krevety a mango zmiešame, pridáme natrhaný a umytý koriander, sushi ocot a mango pyré a zmiešame. Doladíme javorovým sirupom a limetkovou šťavou a kôrou.
Krok 9
Sezamové semienka pečieme na suchej panvici a necháme vychladnúť.
Krok 10
Pridáme do krevetového šalátu a dochutíme soľou a čiernym korením.
Krok 11
Dozdobíme jedlými kvetmi a trebuľkou. Podávame s grilovanou špargľou s panko strúhankou. 
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich