Grilovaná špargľa s praženou panko strúhankou a šalátom z Black Tiger kreviet
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
Grilovaná špargľa
1,5kg
METRO Chef špargľa1,5kg
Panko strúhanka2kg
Maslo30g
METRO Chef čerstvý tymian20g
Čerstvý kôpor30g
Soľ morská300ml
METRO Chef olivový olejŠalát
1bal.
METRO Chef Black Tiger krevety2ks
Mango1bal.
Mango pyré1bal.
Jedlé kvety20g
Čerstvý koriander10g
Trebuľka250ml
Sushi ocot1bal.
Čierne korenie (v mlynčeku)1bal.
Sezamové semienka1fľaška
Javorový sirup2ks
LimetkaPostup prípravy
Krok 1
Špargľu očistíme a uvaríme al dente.
Krok 2
Panko strúhanku opečieme na masle a podrvíme na menšie kúsky.
Krok 3
Bylinky si natrháme a umyjeme.
Krok 4
Uvarenú špargľu opečieme na grile na prudkom ohni, potrieme ju prepusteným maslom a následne obalíme jemne v panko strúhanke, ktorú sme ochutili soľou a bylinkami.
Krok 5
Krevety prudko opečieme na rozpálenej panvici s maslom a odložíme vychladnúť.
Krok 6
Mango očistíme a nakrájame na malé pravidelné kocky.
Krok 7
Vychladené krevety olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
Krok 8
Krevety a mango zmiešame, pridáme natrhaný a umytý koriander, sushi ocot a mango pyré a zmiešame. Doladíme javorovým sirupom a limetkovou šťavou a kôrou.
Krok 9
Sezamové semienka pečieme na suchej panvici a necháme vychladnúť.
Krok 10
Pridáme do krevetového šalátu a dochutíme soľou a čiernym korením.
Krok 11
Dozdobíme jedlými kvetmi a trebuľkou. Podávame s grilovanou špargľou s panko strúhankou.