Caesar šalát s Pancettou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
750g
šalát rímsky200g
ančovičky sterilizované200g
pancetta Tuttomagroparmezán, Parmigiano
150g
reggiano, 24 mes.250g
vajcia200g
pečivo biele – Super sandwich200g
mlieko 1,5 %150g
majonéza30g
ančovičky40g
horčica dijonská, francúzskaparmezán, Parmigiano
30g
reggiano, 24 mes.25g
cesnak čerstvý český1g
korenie čierne, celé2g
soľ kamenná5g
worchesterPostup prípravy
Príprava dresingu (cca 15 minút):
1. Pripravíme si olúpaný cesnak a nastrúhaný parmezán.
2. Do vyššej nádoby nalejeme olivový olej, pridáme majonézu, worchesterovú omáčku, ančovičky, dijonskú horčicu, nastrúhaný parmezán a plátky cesnaku.
3. Všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie.
4. Hotový dresing dochutíme soľou a čerstvo namletým korením.
2. Do vyššej nádoby nalejeme olivový olej, pridáme majonézu, worchesterovú omáčku, ančovičky, dijonskú horčicu, nastrúhaný parmezán a plátky cesnaku.
3. Všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej konzistencie.
4. Hotový dresing dochutíme soľou a čerstvo namletým korením.
Príprava šalátu (cca 20 minút):
1. Rímsky šalát rozoberieme na listy, zrežeme konce stopiek a každý starostlivo umyjeme.
2. Taliansku slaninu nakrájame na tenké plátky, ktoré položíme na papier na pečenie a v rúre upečieme pri 175 °C dochrumkava.
3. Parmezán nakrájame na hoblinky. Biele pečivo nakrájame na kocky, vložíme do pekáča s papierom na pečenie a v rúre pečieme na 160 °C dozlatista.
4. Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme.
2. Taliansku slaninu nakrájame na tenké plátky, ktoré položíme na papier na pečenie a v rúre upečieme pri 175 °C dochrumkava.
3. Parmezán nakrájame na hoblinky. Biele pečivo nakrájame na kocky, vložíme do pekáča s papierom na pečenie a v rúre pečieme na 160 °C dozlatista.
4. Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme.
Servírovanie:
1. Pri servírovaní opatrne premiešame v miske listy šalátu s dresingom a až potom ich naaranžujeme na tanier.
2. Jednotlivé listy prekladáme hoblinami parmezánu, plátkami upečenej slaniny, ančovičkami a na výrezy nakrájaným vajcom.
3. Naservírovaný šalát posypeme krutónmi z bieleho pečiva.
2. Jednotlivé listy prekladáme hoblinami parmezánu, plátkami upečenej slaniny, ančovičkami a na výrezy nakrájaným vajcom.
3. Naservírovaný šalát posypeme krutónmi z bieleho pečiva.
TIPY ŠÉFKUCHÁRA:
1. Pri príprave môžeme použiť aj časť oleja z naložených ančovičiek. Časť ančovičiek môžeme jemne nakrájať a vložiť do hotového dresingu.
2. Dresing musí byť chuťovo výrazný, lebo s ním ochucujeme všetky súčasti šalátu.
3. Tento šalát je veľmi obľúbený, môžeme ho podávať aj v kombinácii s grilovaným mäsom. Atraktívny je aj ako predjedlo.
2. Dresing musí byť chuťovo výrazný, lebo s ním ochucujeme všetky súčasti šalátu.
3. Tento šalát je veľmi obľúbený, môžeme ho podávať aj v kombinácii s grilovaným mäsom. Atraktívny je aj ako predjedlo.