Žihľavová polievka
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
mladých žihliav500ml
zeleninového alebo hydinového vývaru50g
šalotkymaslo alebo ghí na opraženie šalotky
100ml
smotany50ml
bieleho vína4
vajcia50g
zemiakovmedvedí cesnak
čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Šalotku zľahka opražíme na masle, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a podlejeme vínom.
Krok 2
Necháme prejsť varom a pridáme vývar.
Krok 3
Varíme do zmäknutia zemiakov, pridáme najemno nasekané listy žihľavy, medvedí cesnak a krátko povaríme.
Krok 4
Pridáme smotanu, osolíme a okoreníme.
Krok 5
Polievku podávame posypanú čerstvými bylinkami, možno ju doplniť aj vajcom.