Vietnamská polievka Pho s ryžovými rezancami a kuracím mäsom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2000g
kurací vývar, vlastná výroba30g
zázvor čerstvý1
badyán celý1g
škorica celá10g
chilli čerstvé500g
ryžové rezance stredne široké1500g
kuracie prsia chladené30g
koriander čerstvý200g
cibuľka lahôdková50g
rybia omáčka10g
chilli čerstvé20g
mäta čertsvá150g
mungo klíčky dlhé150g
limetky20g
cukor trstinovýPostup prípravy
Príprava rezancov (cca 5 minút):
1. Ryžové rezance vložíme do horúcej vody a necháme ich asi 10 minút namočené. Rezance sú stredne mäkké.
2. Následne ich vyberieme a teplé vložíme do misky, v ktorej servírujeme polievku a zalejeme ich horúcim ochuteným kuracím vývarom.
2. Následne ich vyberieme a teplé vložíme do misky, v ktorej servírujeme polievku a zalejeme ich horúcim ochuteným kuracím vývarom.
Príprava kuracieho vývaru a mäsa (cca 180 minút):
1. Očistený čerstvý zázvor pozdĺžne rozkrojíme a s korením opečieme na panvici dohneda.
2. Potom všetko vložíme do vývaru a ťaháme asi 3 hodiny.
3. Následne vývar precedíme. Kuracie prsia vložíme do vriaceho kuracieho vývaru a necháme ho ťahať asi 10 minút.
4. Potom kuracie mäso vidličkou roztrháme na väčšie kusy a vložíme ich do misky s rezancami.
5. Polievku doplníme čerstvými mungo klíčkami, na plátky nakrájaným chilli, na jemné rezančeky nakrájanou lahôdkovou cibuľkou, čerstvým koriandrom a mätou.
6. Nakoniec do misky vložíme plátok limetky.
2. Potom všetko vložíme do vývaru a ťaháme asi 3 hodiny.
3. Následne vývar precedíme. Kuracie prsia vložíme do vriaceho kuracieho vývaru a necháme ho ťahať asi 10 minút.
4. Potom kuracie mäso vidličkou roztrháme na väčšie kusy a vložíme ich do misky s rezancami.
5. Polievku doplníme čerstvými mungo klíčkami, na plátky nakrájaným chilli, na jemné rezančeky nakrájanou lahôdkovou cibuľkou, čerstvým koriandrom a mätou.
6. Nakoniec do misky vložíme plátok limetky.
Dohotovenie vývaru (cca 5 minút):
1. Horúci kurací vývar pred servírovaním ochutíme rybiou omáčkou, trstinovým cukrom a šťavou z limetky.
2. Potom ho servírujeme.
2. Potom ho servírujeme.
Tip šéfkuchára:
Táto polievka má mnoho variantov. Na jej prípravu môžeme použiť aj silný hovädzí vývar zo špikových kostí, ktorý doplníme hovädzím mäsom a ochutíme badyánom, škoricou, kardamónom. Polievku servírujeme aj s krevetami, vongolami alebo s hubami shi-take a lahôdkovou cibuľkou. Tiež rezance môžeme použiť bezvaječné pšeničné alebo ramen rezance, ktoré pripravujeme rovnakým spôsobom ako rezance ryžové. Na doplnenie môžeme použiť aj vietnamskú bazalku, mexický koriander, perilu alebo bambusové výhonky. Na ochutenie vývaru môžeme použiť aj vietnamskú pálivú chilli omáčkou alebo omáčku Kikkoman.