Polievka zo zelenej šošovice s karí a morčacím mäsom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
380g
zelenej šošovice400ml
mlieka300g
mrkvy200g
zemiakov170g
vykostených morčacích pŕs bez kože100g
cibule20g
soli15ml
olivového oleja5g
karí korenia5g
mletej rímskej rasce2
stonky stonkového zelerumleté čierne korenie
1500ml
vodyPostup prípravy
Krok 1
Šošovku zalejeme jedným litrom vody a varíme na miernom plameni približne 30 minút, kým sa voda nevstrebe a šošovka nezmäkne.
Krok 2
V druhom hrnci rozohrejeme olej a dozlatista na ňom opražíme morčacie prsia nakrájané na menšie kúsky. Potom mäso vyberieme a odložíme bokom.
Krok 3
V rovnakej nádobe krátko orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a na kocôčky nakrájané zemiaky, mrkvu a zeler.
Krok 4
Zeleninu ochutíme karí a rímskou rascou, zalejeme mliekom a ½ l vody a uvaríme domäkka. Potom pridáme morčacie mäso, varenú šošovicu a na miernom plameni všetko prevaríme zhruba 5 minút.
Poznámka:
Zelená šošovica je bohatá na železo a vlákninu a je významným zdrojom energie. Pred varením sa nemusí namáčať a zároveň si po uvarení drží svoj tvar.