Polievka z pečenej repy
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
čerstvej červenej repy800ml
zeleninového vývaru vlastnej výroby250g
zemiakov (varný typ C)230g
šalotky200g
masla (82 %)150ml
olivového oleja extra virgin120g
póru50g
trstinového cukru22g
jednostrúčikového cesnaku20g
čerstvého tymianu10g
soli kamennej5g
čerstvej chilli papričkyhorčičné semienka
bobkový list
300g
kyslej smotany30g
olivového oleja extra virgin150g
slnečnicového chleba150g
čerstvej repy150g
bielej čakanky150g
syra Lučinacelé čierne korenie
Postup prípravy
1. Olúpanú repu, šalotku, chilli papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom.
2. Prikryté alobalom všetko upečieme v rúre na 180 °C úplne domäkka.
3. Zeleninovú zmes premiestnime do mixéra a rozmixujeme dohladka.
4. Potom ju vložíme do hrnca a vmiešaním teplého zeleninového vývaru upravíme konzistenciu.
5. Polievku ochutíme cukrom a soľou a krátko povaríme.
2. Prikryté alobalom všetko upečieme v rúre na 180 °C úplne domäkka.
3. Zeleninovú zmes premiestnime do mixéra a rozmixujeme dohladka.
4. Potom ju vložíme do hrnca a vmiešaním teplého zeleninového vývaru upravíme konzistenciu.
5. Polievku ochutíme cukrom a soľou a krátko povaríme.
Jedáleň:
Polievku ohrejeme a vymixujeme spolu s vychladenými kocôčkami masla, ktoré ju zjemnia. Na záver polievku doplníme kyslou smotanou a kvapkami olivového oleja.
Reštaurácie:
Zopakujeme predchádzajúci postup a na okraj taniera naaranžujeme opečený žetónik zo slnečnicového chleba s Lučinou, plátok čerstvej repy marinovaný v olivovom oleji, žltú čakanku a shisso bylinku. Všetko je možné doplniť čerstvo mletým čiernym korením.