Polievka z pečenej repy

Polievka z pečenej repy
Čas prípravy45 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
čerstvej červenej repy
800ml
zeleninového vývaru vlastnej výroby
250g
zemiakov (varný typ C)
230g
šalotky
200g
masla (82 %)
150ml
olivového oleja extra virgin
120g
póru
50g
trstinového cukru
22g
jednostrúčikového cesnaku
20g
čerstvého tymianu
10g
soli kamennej
5g
čerstvej chilli papričky
horčičné semienka
bobkový list
300g
kyslej smotany
30g
olivového oleja extra virgin
150g
slnečnicového chleba
150g
čerstvej repy
150g
bielej čakanky
150g
syra Lučina
celé čierne korenie

Postup prípravy

1. Olúpanú repu, šalotku, chilli papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom.
2. Prikryté alobalom všetko upečieme v rúre na 180 °C úplne domäkka.
3. Zeleninovú zmes premiestnime do mixéra a rozmixujeme dohladka.
4. Potom ju vložíme do hrnca a vmiešaním teplého zeleninového vývaru upravíme konzistenciu.
5. Polievku ochutíme cukrom a soľou a krátko povaríme.
Jedáleň:
Polievku ohrejeme a vymixujeme spolu s vychladenými kocôčkami masla, ktoré ju zjemnia. Na záver polievku doplníme kyslou smotanou a kvapkami olivového oleja.
Reštaurácie:
Zopakujeme predchádzajúci postup a na okraj taniera naaranžujeme opečený žetónik zo slnečnicového chleba s Lučinou, plátok čerstvej repy marinovaný v olivovom oleji, žltú čakanku a shisso bylinku. Všetko je možné doplniť čerstvo mletým čiernym korením.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty na polievky

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich