Poctivý vývar

Poctivý vývar
Čas prípravy5 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1200g
chladeného kurčaťa
2,5l
vody
20g
soli
5
guľôčok nového korenia
5
guľôčok čierneho korenia
250g
koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen)
80g
cibule
10g
petržlenovej vňate
1
bobkový list
100g
mrkvy
50g
sozeleru (bulva)
50g
masla 82%

Postup prípravy

Krok 1
Kurča umyjeme a naporciujeme: najskôr pozdľžne rozpolíme a potom oddelíme krídla a stehná.
Krok 2
Všetky časti kurčaťa vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou.
Krok 3
Rýchlo zavaríme a pomocou naberačky odstránime z hladiny penu, ktorú vytvorili zrazené bielkoviny.
Krok 4
Znížime príkon tepla, pridáme soľ, korenie, bobkový list, nahrubo nakrájanú zeleninu s cibuľou a vňate. (Na vylepšenie chuti a farby vývaru môžeme koreňovú zeleninu najprv zľahka orestovať na masle.) Zhruba hodinu pozvoľna varíme tzv. ťahaním, keď je teplota tekutiny tesne pod bodom varu.
Krok 5
Po čiastočnom vychladnutí precedíme hotový vývar cez plátno a prípadne dochutíme solou.
Krok 6
Zeleninu na vložku nakrájame na rezance a orestujeme na masle domäkka. Mäso z kurcata pokrájame na hrubšie rezance a petržlenovú vňať nasekáme najemno.
Krok 7
Mäso z kurčaťa a orestovanú zeleninu vložíme do taniera, zalejeme horúcim vývarom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame. Ako vložku môžeme použiť aj varené vlasové rezance.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty na polievky

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich