Parížska cibuľová polievka

Parížska cibuľová polievka
Čas prípravy90 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1,5l
hovädzieho vývaru
500g
španielskej cibule
0,5g
suchého bieleho vína
pšeničná múka
nastrúhaný parmezán
30g
masla
lyžica čerstvého tymianu
1
strúčik cesnaku
čierne mleté korenie
kajenské korenie
3
lyžice olivového oleja
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Cibuľu pokrájame na tenké plátky a nasypeme ju do hrnca na rozpustené maslo. Keď cibuľa zhnedne, poprášime ju malým množstvom múky a potom podlejeme hovädzím vývarom.
Krok 2
Polievku osolíme, okoreníme a pridáme trochu kajenského korenia. Otrháme lístky tymianu a nadrobno ich nakrájame. Cesnak nakrájame na malé kúsky. Oboje pridáme do polievky.
Krok 3
Nastrúhame parmezán a približne polovicu premiešame s vínom. Zmes pridáme do vriacej polievky a odstavíme hrniec zo sporáka. Polievku znovu dôkladne zamiešame.
Krok 4
Polievku vlejeme do zapekacej misky a posypeme nastrúhaným parmezánom. Malé množstvo parmezánu si ale ešte ponecháme na bagety.
Krok 5
Polievku vložíme do rúry, ktorú sme predhriali na 160 °C.
Krok 6
Medzitým si pripravíme bagetu. Nakrájame ju na tenké plátky a jemne potrieme olivovým olejom. Potom ju posypeme zvyškom parmezánu.
Krok 7
Plátky bagety položíme na plech na papier na pečenie a dáme ich do rúry. Zhruba za 5 minút budú bagety aj polievka hotové.
Krok 8
Servírujeme tak, že položíme bagetu vedľa taniera s polievkou alebo priamo do polievky.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty na polievky

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich