Krevetová polievka "Bisque"
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
750g
METRO Chef Krevety (argentínske, black tiger)60ml
METRO Chef Olivový olej EV80g
Stonkový zeler (sedano)80g
Pór20g
METRO Chef Cesnak čistený červený60g
Kúsok zázvoru150g
METRO Chef Mrkva (Karotka)60g
METRO Chef Cibuľa žltá5ks
METRO Chef rajčiny cherry70ml
Brandy100ml
Portské víno80g
METRO Chef Drvené paradajky alebo pretlak2ks
Čili papričky podľa chuti3g
METRO Chef Estragón čerstvý5g
METRO Chef tymian čerstvý2ks
METRO Chef bobkový list1lit.
Voda podľa potreby5g
Soľ morská1g
METRO Chef čerstvo namleté korenie250ml
METRO Chef Smotana na šľahanie40g
Maslo1 ks / 60 ml
METRO Chef Limety (šťava a kôra)Postup prípravy
Krok 1
Veľké krevety olúpeme, panciere a hlavy si pripravíme do misky. Opláchneme a osušíme.
Krok 2
V hrnci rozohrejeme malé množstvo olivového oleja. Orestujeme nakrájaný stonkový zeler, pór a strúčik cesnaku. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, zázvor a polovicu cibule.
Krok 3
Keď je zelenina orestovaná, prisypeme rozpolené paradajky a panciere z kreviet. Zastrekneme brandy a podlejeme portským vínom a pridáme pretlak alebo drvené paradajky.
Krok 4
Aby bola polievka mierne pikantná, ochutíme ju čili papričkami, vetvičkou estragónu, tymianu a bobkovým listom. Keď sa tekutina odparí, polievku zaprášime bielou múkou (môžeme vynechať), podlejeme vodou, osolíme a okoreníme.
Krok 5
Necháme povariť asi 40 minút. Potom polievku precedíme a prilejeme smotanu.
Krok 6
Pridáme kúsok masla a mierne premixujeme. Ochutíme limetovou šťavou a môžeme podávať.
Krok 7
Krevety nakrájame na kúsky, ochutíme olivovým olejom, limetovou šťavou a kôrou, soľou a korením. Podľa potreby prípadne 30 sekúnd zarestujeme, prelejeme horúcou "Bisque" a pridáme podľa chuti nasekanú petržlenovú vňať.