Zemiaková knedlička s rožkom

Bramborový knedlík s houskou
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1700g
zemiakov (varný typ B)
450g
jemnej krupičky
150g
pečiva
2
vajcia
70[No tgext in field]
masla
20g
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Deň dopredu uvaríme zemiaky v šupke a ešte teplé ich olúpeme.
Krok 2
Staršie rožky nakrájame na kocôčky s veľkosťou 1,5 cm, vložíme ich na plech s papierom na pečenie a bez tuku ich opečieme do zlatistej farby pri teplote 175 °C.
Krok 3
Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, nasypeme na ne krupičku, prstami roztlačíme hrudky a premiesime. Pridáme vajcia, soľ, pečivo a zmes opatrne premiešame (netlačíme) – cesto by sa malo mierne drobiť.
Krok 4
Hmotu rozdelíme na dieliky s hmotnosťou 70 g, ktoré spracujeme na pevné cesto a vytvarujeme z nich gule. Knedličky je nutné dobre „dotiahnuť“, aby uprostred nevznikol vzduchový otvor a pri krájaní sa nerozpadali.
Krok 5
Pripravené gule varíme v osolenej vode približne 20 minút a po vybratí ich pretrieme rukou namočenou v studenej vode, aby zostali hladké. Na záver každú knedličku potrieme rozpusteným maslom.
Gastro tip:
Zemiaky treba strúhať ručne – krájací stroj by z nich vytvoril mazľavú hmotu.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Viac receptov na omáčky a prílohy

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich