Veľkonočná plnka

Veľkonočná plnka
Čas prípravy45 min
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
5
špaldových žemlí
200g
vareného údeného mäsa
200ml
mlieka
4
vajcia
75g
masla
2
hrste žihľavy
1
hrsť listového petržlenu
soľ
korenie
muškátový oriešok
maslo na vymastenie formy 

Postup prípravy

Krok 1
Pečivo nakrájajte na malé kocky. Dajte na plech a vysušte pri teplote 150 °C (asi 15 až 20 minút). Rúru si rozohrejte na 180 °C.
Krok 2
Žihľavy sparte vo vriacej vode. Sceďte a ihneď schlaďte v studenej vode. Znovu sceďte, vytlačte prebytočnú vodu a nakrájajte. Petržlen nasekajte nadrobno. Údené mäso nakrájajte na kúsky.
Krok 3
Vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky. Žĺtky rozšľahajte v mise. Bielky so štipkou soli vyšľahajte na tuhý sneh. Maslo rozpustite v kastróliku. Guľatú formu na koláč alebo pekáčik vymažte maslom.
Krok 4
Do misy dajte pečivo. Zalejte mliekom a opatrne premiešajte. Pridajte údené mäso, petržlen, sparené žihľavy, žĺtky a maslo. Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom.
Krok 5
Opatrne premiešajte. Pridajte menšiu časť snehu z bielkov a jemne premiešajte. Potom pridajte zvyšok snehu a znova sneh jemne zapracujte. Pripravenú zmes dajte do vymastenej formy a rovnomerne rozložte. Dajte do rúry a pečte dozlatista (asi 30 minút).
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Viac receptov na omáčky a prílohy

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich