Pomarančová omáčka k pečenej kačke
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1
pomaranč150ml
smotanymed
čerstvo mleté ružové korenie
soľ
soľ
zavarené bobuľové ovocie na ozdobu
Postup prípravy
Krok 1
Základom omáčky je mäsová šťava, ktorá zostane na panvici po opečení kačky alebo kačacích pŕs. Ak je na šťave z mäsa vrstva tuku, zoberieme ho lyžicou alebo ho zlejeme.
Krok 2
Teplou vodou umyjeme pomaranč a olúpeme kôru vo veľmi tenkých prúžkoch. Potom pomaranč rozpolíme a vytlačíme z neho šťavu.
Krok 3
Do mäsovej šťavy pridáme šťavu z pomaranča a kôru a všetko necháme povariť.
Krok 4
Po krátkom povarení vmiešame smotanu a omáčku dochutíme soľou, čiernym mletým korením a medom. Pre ešte bohatšiu chuť môžete pridať taktiež trochu pomarančového likéru.
Náš tip:
Na dosiahnutie lepšieho a jemnejšieho výsledku použite pri škrabaní pomarančov škrabku na citrusovú kôru. Dajte taktiež pozor, aby ste nezlúpli ani trochu bielej drene pod kôrou – má horkú chuť.